Aplikimi për licensë arkitekti

Tipar Zanor

Feb 12 2021 • 6 mins

Aplikimi për licensë arkitekti Një nga arsye pse e fillova këtë podcast ishte për shkak të pandemise. Sot është e premte dhe pas orës tetë të mbrëmjes nuk mund të dilet në Tiranë kështu që le të fillojmë episodin e rradhës. Në një nga episodet e mëparshme folëm për vitet e studimit dhe vëndin se ku mund të studjojnë arkitektët. Pas viteve të studimit e bukura është që nuk mund të quhesh akoma një arkitekt. Të paktën nuk mund të quhesh ligjërisht një arkitekt pasi për të firmosur projekte i vetëm në Shqipëri do të duhet të kesh një licencë profesionale arkitekture. Në botë por edhe në Shqipëri ka arkitekt shumë të famshëm që nuk kanë një licencë arkitekture, ka dhe nga ato që nuk kanë studjuar fare për arkitekturë dhe prap veprat e tyre janë në disa nga revistat më të famshme të arkitekturës. Emri më i famshëm i një arkitekti që më vjen ndërmënd i cili nuk ka studjuar për arkitekturë dhe që nuk ka një licencë arkitekti është Tadao Ando. Në këtë episod do flasim për rrugën që duhet ndjekur për të marë një licencë arkitekti në Shqipëri. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/tiparzanor/message

You Might Like

Stuff You Should Know
Stuff You Should Know
iHeartPodcasts
This American Life
This American Life
This American Life
Freakonomics Radio
Freakonomics Radio
Freakonomics Radio + Stitcher
Criminal
Criminal
Vox Media Podcast Network
The Why Files: Operation Podcast
The Why Files: Operation Podcast
The Why Files: Operation Podcast
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan | Cumulus Podcast Network
The Ezra Klein Show
The Ezra Klein Show
New York Times Opinion
The Way I Heard It with Mike Rowe
The Way I Heard It with Mike Rowe
The Way I Heard It with Mike Rowe
Literally! With Rob Lowe
Literally! With Rob Lowe
Stitcher & Team Coco, Rob Lowe
We Can Do Hard Things
We Can Do Hard Things
Glennon Doyle and Audacy
Am I the Jerk?
Am I the Jerk?
youtube.com/amithejerk
Behind the Bastards
Behind the Bastards
Cool Zone Media and iHeartPodcasts
Radio Rental
Radio Rental
Tenderfoot TV & Audacy