Lemniscast

Uitgeverij Lemniscaat

De Sebastiaan (want er is maar 1 Sebastiaan en dat is hij) neemt je mee in de wereld van Lemniscaat. In verschillende series kom je achter het laatste nieuws, luister je gesprekken met onze auteurs, illustratoren en de mensen achter de schermen. Je wordt bijgepraat over nieuwe releases, je brandende vragen worden beantwoord, er zijn leesfragmenten en eigenlijk teveel om hier op te noemen. Wat er allemaal precies gaat gebeuren is nog een verrassing (ook voor De Sebastiaan zelf) maar abonneer en kom er samen met ons achter. read less

HANS LEBBIS (of is het Sibbel?) komt langs voor een gesprekkie over zijn debuut 'Hoe vang je een grote vis?'
Jan 18 2023
HANS LEBBIS (of is het Sibbel?) komt langs voor een gesprekkie over zijn debuut 'Hoe vang je een grote vis?'
Cabaretier Lebbis is te gast in de Lemniscast van deze maand! Beter bekend als Hans Sibbel. Nog beter bekend als de man die straalt met zijn vis op de cover van een vissersblad! Ja, Hans is een fervent visser. Op achtjarige leeftijd zat hij niet met zijn neus in de jeugdliteratuur, nee, hij las encyclopedieën over het vissen. Hoe vang je een grote vis? is zijn kinderboekendebuut en hij zit aan tafel bij Sebastiaan om het erover te hebben. En dat kan hij. Hans kan waanzinnig enthousiast (en op een flink tempo) vertellen over deze passie en meer. Zo vertelt hij dat dit boek niet gaat om een grote vis vangen, welnee, het draait om iets anders. En hij vertelt… 🐟 Dat het schrijven van dit boek mooie herinneringen naar boven heeft gebracht. 🐟 Hoe hij schrijft en hoe hij de concentratie bewaart. 🐟 Dat dat als lichtelijk ADHD-persoon best kan. 🐟 Dat hij geen geduld heeft, maar heel goed kan vissen. 🐟 Hoe hij als jongetje van veertien een hele strategie had bedacht voor het vangen van die ene vis. 🐟 Hoe je in de jungle belandt als je van vissen houdt. 🐟 Dat dit boek niet alleen voor visliefhebbers is. 🐟 Hoe het toch in vredesnaam mogelijk is dat het ineens over iets totaal anders gaat. En zo veel meer! O ja, hij leest ook nog een stuk voor. Als je na dit gesprek niet enthousiast bent geworden over vissen… tja… Dan weten wij het ook niet meer. Vanaf 2 februari ligt het rijkelijk geïllustreerde Hoe vang je een grote vis? in de winkel!
MARIEKE ten BERGE (die zich altijd een mindere illustrator heeft gevoeld) komt langs voor 'een soort van gesprekkie'!
Oct 12 2022
MARIEKE ten BERGE (die zich altijd een mindere illustrator heeft gevoeld) komt langs voor 'een soort van gesprekkie'!
*𝔼𝕖𝕟 𝕤𝕠𝕠𝕣𝕥 𝕧𝕒𝕟 𝕘𝕖𝕤𝕡𝕣𝕖𝕜𝕜𝕚𝕖* Als je een Zilveren Penseel wint, dan kan het niet anders dan dat je in de Lemniscast belandt. Marieke ten Berge overkwam dit met het prachtige 𝙉𝙤𝙤𝙧𝙙. De Sebastiaan gaat uitgebreid met Marieke in gesprek en ontfutselt allemaal ontboezemingen. Ook dit is weer een gesprekkie waarin de diepte in wordt gegaan en je te horen krijgt hoe Marieke illustrator is geworden. En dat is een bijzondere weg. Wat nou opleiding! Maar dat zorgt ook voor onzekerheden… Wat je nog meer hoort? 🐋 Dat 𝙉𝙤𝙤𝙧𝙙 uit haar hart komt. 🐋 Dat dit misschien wel precies is wat we voelen als we door 𝙉𝙤𝙤𝙧𝙙 bladeren. 🐋 Dat je gewoon tekeningen opstuurt naar de uitgeverij en vervolgens een Zilveren Penseel wint. 🐋 Dat perfectie zeer relatief is. 🐋 Dat dyslexie grootse gevolgen kan hebben, maar ook mooie dingen in het leven kan roepen. 🐋 Dat ze met een soort van 𝙉𝙤𝙤𝙧𝙙 deel twee bezig is. 🐋 Dat Marieke een koekje eet. 🐋 Dat ze koekjes verstopt in haar atelier. 🐋 Dat de vraag van Cees van den Berg wordt beantwoord. 🐋 Dat er stiekem reclame wordt gemaakt voor haar webshop. 🐋 Dat er nog veel meer boeiende dingen ter tafel komen. Dit gesprekkie is voor zoveel verschillende mensen interessant. Neem bijvoorbeeld de beginnende illustrator die zoekende is. Of de boekverkoper die meer wil kunnen vertellen over het maakproces. Wat denk je van de mensen die gewoon een fijn gesprek willen horen? Zo kunnen we nog even verder…  PS. Abonneer je gelijk op onze podcast. Dan mis je niks.