S4 EP 16 DEL 2 Teresa Alldén Willey - Netflix Vinterviken, Top Dog s2 - Producent

Moviezine + Dark Label Productions - Vägen till filmen och serien Podcast

Jun 15 2023 • 1 hr 2 mins

I samarbete med Moviezine och TellusStory. I dagens avsnitt möter vi Teresa Alldén Willey, en av Sveriges mest framstående filmproducenter, som är känd för att ha förverkligat fantastiska projekt som nyadaptationen av Vinterviken för Netflix. En av hennes mest framgångsrika produktioner är den hyllade serien "Top Dog", som har blivit en publikfavorit och en enorm framgång både i Sverige och internationellt.

Varför filmar man serier i olika block? Hur tar man sig in i filmbranschen utan en filmutbildning? Kan man sälja en dålig film? Vi pratar om hur viktigt det är att skaffa riktiga erfarenheter på inspelningar. Utmaningarna med att föreslå talang som inte har några credits och mycket mer. Top Dog och Partisan går head to head i Cannes och mycket mer!

I dagens avsnitt kommer vi att följa Teresa Alldens resa genom filmbranschen och utforska hennes vision som producent. Vi kommer att få insikter om hennes inspirationskällor, strategier och den kreativa processen bakom "Top Dog" och andra spännande projekt hon har varit inblandad i. Hur går man från Sune i Fjällen till Top Dog? Och ett tätt samarbete med Jens Lapidus?

Välkomna till avsnittet om den fantastiska Teresa Allden, producenten bakom "Top Dog" som är tillbaka med säsong 2!

You Might Like