Listen Ad-free

Somna med Henrik

Kirinaja | Acast

Somna med Henrik: Sveriges största insomnings-podcast

Välkommen till en värld där verklighet möter dröm, där humor flätas samman med allvar, och där varje avsnitt är en inbjudan att koppla av, skratta och kanske till och med somna. "Somna med Henrik" är inte din genomsnittliga podcast. Den är en upplevelse.

Henrik, programledaren, har en förmåga att skapa en miljö där lyssnaren känner sig både avslappnad och engagerad. Med en meditativ ton, erbjuder han timslånga program som kan beskrivas som en "totalt wacko stream of consciousness". Men det är detta unika tillvägagångssätt som gör podden så speciell.

Om du någonsin har föreställt dig en blandning av Lindeman, "På minuten", Calm/Headspace, "Sommar i P1" och en lätt berusad vän som berättar en historia, då har du en ungefärlig uppfattning om "Somna med Henrik". Varje avsnitt är som en resa genom Henriks tankar, där vissa delar får dig att skratta högt, medan andra får dig att flyta iväg i en drömlikt tillstånd.

För dem som söker något annorlunda, något som bjuder in till introspektion samtidigt som det erbjuder lätthjärtade skratt, är "Somna med Henrik" den perfekta nattkamraten. Oavsett om du kämpar med insomni eller bara vill ha något lugnande att lyssna på innan du somnar, kommer denna podcast garanterat att lämna ett intryck.

Så luta dig tillbaka och låt Henrik ta dig med på en oförglömlig resa genom natten.


Om Henrik:

Henrik Ståhl är en multi-talang, med erfarenhet som skådespelare, författare och podcaster. Han har bidragit till och skapat många av SVT:s barnprogram, inklusive Pomos Piano, Supersnällasilversara och Stålhenrik, och har också turnerat runt i Sverige med sin enmansshow "Henrik – en tönt", om mobbning.

Andra TV-produktioner han har medverkat i är Bella – bland kryddor och kriminella, Tevehuset, Salve, och SVT:s julkalender 2009 "Superhjältejul".

Sedan 2012 driver Henrik sin egen produktionsplattform, Kirinaja, där han producerar podcasts som Fall asleep with Henrik och Somna med Henrik, samt skapar humoristiskt innehåll på sociala medier som Instagram, TikTok och Youtube.


Förbättra din sömn med Henrik Ståhl. Lyssna på podcasten "Somna med Henrik" eller spinnoffen "Vandra med Henrik" för en bättre natt och för att lära dig en mental hållning för att somna lättare. Du kan också kolla in podden på YouTube.


Få mer information om Henrik Ståhl klicka här: https://linktr.ee/Henrikstahl

____________________________________


Innan avsnitten förekommer reklam. Inga annonser förekommer under avsnitten.

Vill du ta del av podden reklamfritt och få tillgång till bonusavsnitt? Bli medlem i Somna med Henrik+, gå till: https://plus.acast.com/s/somna-med-henrik


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Bli medlem i Somna med Henrik PLUS här: https://plus.acast.com/s/somna-med-henrik.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

read less
Society & CultureSociety & Culture

Episodes

Keso - Den misantropiska hästen
4d ago
Keso - Den misantropiska hästen
I detta avsnitt av "Somna med Henrik" får du följa den märkliga berättelsen om Keso, den misantropiska hästen, och hennes oväntade resa mot självinsikt och försoning. Från en bitter tillvaro på Thereses bondgård till en surrealistisk flykt genom rågfält och labyrinter, tar Henrik dig med på en fantasifull och tankeväckande resa.Möt den onda stalledrängen Kurt Kram, den lismande bankiren Lismael, och en rad andra märkliga karaktärer i denna berättelse som blandar humor, filosofiska funderingar och oväntade vändningar. Henrik väver skickligt samman Kesos äventyr med reflektioner över mänskligt beteende, populärkultur och livets absurditeter.Lyssna när Henrik utforskar teman som frihet, missantropi och förändring, allt medan han tar dig med på en språklig resa full av ordlekar, ljudhärmande inslag och oväntade associationer. Från diskussioner om hästars gnäggande till funderingar kring labyrintbranschen, finns det något för alla i detta avsnitt.Låt dig svepas med i denna bisarra och underhållande saga som kanske får dig att fundera över dina egna fördomar och hur vi alla kan lära oss att möta våra problem "heads on". Vem vet, kanske somnar du till ljudet av Henriks röst innan Keso hinner tillbaka till sin gård.För mer information om Henrik Ståhl, klicka här: https://linktr.ee/Henrikstahl Bli medlem i Somna med Henrik PLUS här: https://plus.acast.com/s/somna-med-henrik. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Godset Pinjemun
Jul 10 2024
Godset Pinjemun
Följ med Henrik på en fantastisk och absurd resa genom tid och rum när han plötsligt ärver det mystiska Godset Pinjemun. I detta avsnitt av "Somna med Henrik" får du höra om allt från hemliga källarrum och profetior till galna jakter med TV-personligheter och näsblåsande överraskningar.Henrik tar dig med på en svindlande färd genom godsets slingrande korridorer, där han möter den enigmatiska hovmästarinnan Visstvilja Asgarva och den excentriske skrivaren Bert Johansson Ylke. Lyssna när Henrik kämpar med att tapetsera godsets väggar med bilder av världens alla TV-programledare, samtidigt som han jagas av arga representanter från olika TV-bolag.Från den 400 år gamla hoppborgen till den misantropiska hästen Keso, detta avsnitt är fullt av oväntade vändningar, surrealistiska möten och Henriks karakteristiska humor. Upplev hur en enkel helg förvandlas till ett episkt äventyr som sträcker sig över sju år, allt berättat med Henriks unika förmåga att väva samman det vardagliga med det fantastiska.Så luta dig tillbaka, slappna av, och låt dig svepas med i denna bisarra och underhållande berättelse som garanterat kommer att få dig att både skratta och förundras. Vem vet, kanske somnar du till och med innan Henrik hinner komma hem från sin otroliga resa.För mer information om Henrik Ståhl, klicka här: https://linktr.ee/Henrikstahl Bli medlem i Somna med Henrik PLUS här: https://plus.acast.com/s/somna-med-henrik. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.