Collita pròpia #7. El pòdcast setmanal de Núvol

Pòdcast.cat de Núvol

Feb 10 2024 • 9 mins

10 de febrer. Aquesta setmana el digital de cultura parla en clau científica i de gènere, ja que en motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, hem publicat onze entrevistes a científiques del país. Ens ho explica Bernat Puigtobella, editor del digital. Destaquem la conversa entre Toni Pou i Judith Juanhuix, que és física, investigadora i cap de la Secció de Ciències de la Vida i la Matèria Condensada del Sincrotró ALBA. Tampoc hauríeu de deixeu escapar l’entrevista que Teresa Blau ha fet a Carlota Dobaño, una científica que lidera una línia d’investigació sobre immunitat a l’Institut de Salut Global de Barcelona.


I de la ciència passem a la llengua amb l’article d’Albert Roig Emergència lingüística: darrer comunicat, llegit a la Taula sobre la llengua catalana i el teatre, de l'Institut del Teatre. L'autor ens explica per què creu que la llengua és expressió i no només comunicació. També en clau catalana amb l’article de Joan Burdeus Amnistia i gelosia, el qual compara l’anticatalanisme amb l’estructura de la gelosia.

També aquesta setmana la Indicatiu ha escrit Anatomia de la parella que no callava durant ‘Anatomia d’una caiguda’. L'autora ens en fa la crònica i de passada, li hem preguntat què li va semblar la pel·lícula. Del cinema passem al teatre amb l’article L’èxit de les farinetes de La Calòrica i és que Jaume Forés ens convida a anar al nou Espai Texas que acull la reestrena de «Fairfly», un dels primers grans èxits de La Calòrica. S’ha reestrenat aquest setmana i es podrà veure fins al 28 d’abril.

Finalment, Josep Borrell ha conversat a Glasgow amb l’escriptor escocès Alan Parks, que clourà el BCNegra amb una conversa amb el periodista Xavier Ayén, aquest diumenge 11 de febrer a les 18h als Cinemes Bosque.