Collita pròpia #13. El pòdcast setmanal de Núvol

Pòdcast.cat de Núvol

Mar 21 2024 • 9 mins

Aquesta setmana l'espectacle L’alegria que passa de Dagoll Dagom ha estat el gran triomfador dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques. Llegeix la crònica de Jaume Forés L'alegria dels Premis de la Crítica perconèixer tots els premiats. L'autor ens fa cinc cèntims de la nit.

Del teatre passem al museu amb l’article d’Agus Izquierdo Allibereu el cine experimental, on ens llança una pregunta: “Quin és el lloc del cinema experimental?”. Per trobar la resposta haurem d’anar a l’exposició Visual origen. Film l vídeo l informació, que podem veure al Museu d’Art Contemporani de Barcelona fins al 26 de maig.

Continuem al museu, però ho fem a la Pedrera amb l’exposició Tots som grecs, de l’artista Miquel Barceló. Joan Burdeus la descriu a la crònica Els AirPods de Miquel Barceló.

També aquesta setmana arriba la segona entrega d’El que no hem menjat, de Miquel Bonet. Avui el protagonista és el romesco, el qual l’autor descriu com "la sang de la nació catalana". L'autor ens anticipa una molt bona anècdota al pòdcast.

I continuem parlant de romesco amb l'article de la Indicatiu titulat Tensions al WhatsApp per aprovar els pressupostos d’una calçotada, on fa un paral·lelisme molt interessant amb el qual més d’un s’hi veurà reflectit.

Passem a la dansa amb l’article D’Austràlia a la Xina, passant pel Dansa Metropolitana, de Júlia Vernet, que ha fet una crònica del programa triple de la Sidney Dance Company al Mercat de les Flors, i de l’espectacle de la companyia xinesa Xiexin Dance Theater a La Factoria Cultural de Terrassa en el marc del tercer cap de setmana del festival Dansa Metropolitana. Li preguntem quins espectacles li han agradat més.

Continuem amb la Júlia Vernet amb l’article Una Caldera més acollidora i referencial, on explica la presentació del projecte de la nova direcció artística de La Caldera Centre de Creació de Dansa de Barcelona, que assumirà Javier Cuevas. Li preguntem quins projectes considera més importants d’aquesta nova etapa.


Per acabar, destaquem l’entrevista que Alba Mas-Sala ha fet a Alba Dedeu, traductora i autora de dos reculls de contes i que ara publica la seva primera novel·la, La conformista (L’Altra Editorial), que es tracta d’un retrat precís sobre les renúncies i recances de la gent ordinària. Li preguntem què li va interessar més de la trobada.

Finalment, us anunciem el cinquè Triatló de les Arts, que celebrarem el diumenge 28 d’abril a Barcelona. Si un triatló consisteix a nedar, córrer i anar en bicicleta, aquí us proposem de fer tres activitats culturals en un dia: visitar la seu de l’Antic Gremi Revenedors de Barcelona, la coneguda plaça del Pi, el Museu del Disseny, i altres sorpreses que podeu consultar al web de Núvol.

You Might Like