Collita pròpia #12. El pòdcast setmanal de Núvol

Pòdcast.cat de Núvol

Mar 15 2024 • 10 mins

Aquesta setmana al Collita Pròpia comentem la publicació del projecte de Julio Manrique, que des del passat 1 de febrer és el nou director del Teatre Lliure. Jaume Forés ens explica el projecte a l’article Hola, Julio. També en teatre, aquest dissabte tenim una cita, el Cap Butaca Buida, la Primera Diada Nacional de Teatre. Si entreu al seu web veureu tots els teatres que s’han sumat a la iniciativa, com la Sala Beckett amb l’obra Llums, llums, llums. Ana Prieto Nadal n’ha fet la ressenya a Sota la llum del far.

Del teatre passem a la dansa amb la crònica que Júlia Vernet ha fet de sis espectacles internacionals que va veure a diferents sales de Cornellà, L'Hospitalet i Barcelona en el marc del Festival Dansa Metropolitana.

Aquesta setmana comencem la col·laboració amb Neurones fregides, un col·lectiu de científics amb el qual ampliem la secció de ciència. Parlem de l’article Sitcoms i salut mental, escrit per Nil Salvat, on fa una anàlisi científica de l’efecte que les sitcoms ens van provocar durant el confinament.

Us recomanem llegir també el darrer article de Montserrat Dameson, titulat Edita’m, que parla sobre el fet que t’editin, és a dir, que et modifiquin un text. Al Collita pròpia l’autora ens explica que ella fa els dos papers, és la persona que edita i la persona editada.

Pel que fa a les entrevistes de la setmana, comentem la trobada entre Mariona Sanfeliu i el periodista Lluís Freixes Carbonell, que debuta amb el seu primer llibre, Sedició a la granja (Ara Llibres), el primer assaig en català sobre els drets dels animals. Preguntem a l’autora què li va sorprendre de la conversa.

No us perdeu tampoc l’entrevista que Ona Fàbrega ha fet a la violinista i compositora Coloma Bertran, que acaba d’estrenar ANIMA’L. L'autora explica la relació que s’estableix entre la música i l'artista.

Finalment avui al Fem Agenda, us recamanem alguns dels espectacles als quals podeu assistir demà en el marc del Cap butaca buida.


You Might Like