Radio Camataru

Radio Camataru

Wekelijkse supporterspodcast over sc Heerenveen! read less

S5E24 | Op naar een goede serie met Jaap Friso!
Mar 7 2023
S5E24 | Op naar een goede serie met Jaap Friso!
Het had zo mooi kunnen zijn tegen Feyenoord, een goede eerste helft werd helaas niet uitgedrukt in doelpunten. Dit gaf Feyenoord de kans om zich te herpakken en de eerste grote kans te verzilveren, opnieuw een zuur resultaat maar wel met goed veldspel tegen de koploper. In Enschede was het scoreverloop andersom, hier kwamen we juist wel op voorsprong. Helaas herpakte Twente zich ook, werd het 3-1 maar toonde sc Heerenveen veerkracht: 3-3! Deze week in de studio bij Frank en Marnix geen Redmer, die door ziekte geveld was, maar wel een echte bekerfanaat. Samen met Jaap Friso bespreken de heren uiteraard het bekerduel met Feyenoord, het halflege stadion, de goede sfeer en het onfortuinlijke resultaat. Daarnaast komen de uitsupporters van Feyenoord ter sprake en laat Jaap ook zijn licht zijn schijnen op de huidige gang van zaken rondom uitsupporters in het algemeen. Ook wordt de wedstrijd tegen FC Twente besproken, waar de ploeg van Kees van Wonderen wat wegzakte maar opnieuw liet zien ook strijd te kunnen leveren. Gaat dit spel gekoppeld aan deze instelling leiden tot meer? De Ode van Redmer zoomt deze week in op het optreden van Rami Kaib afgelopen zondag, een optreden dat Redmer zelf op Twitter al had gejinxt. Voor de Camataruaan van de Week bespreekt Frank de situatie op het middenveld en licht een sterke invaller uit, terwijl Jaap en Marnix een verdediger kiezen. Tot slot wordt er nog vooruit gekeken naar de aanstaande thuiswedstrijd tegen Ajax, begint de goede serie zondag? Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!
S5E20 | De balans opmaken met Ferry de Haan
Feb 7 2023
S5E20 | De balans opmaken met Ferry de Haan
Na de interesse voor Amin Sarr belandde het slot van de transferperiode vorige week in een stroomversnelling. Sarr ging, Bruma kwam (zoals verwacht) en daarnaast werden nog twee Noorse talenten aangetrokken: buitenspeler Sahraoui en spits Karlsbakk. Na het sluiten van de transfermarkt kon de blik richting de belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht. Ondanks nieuw elan werd deze toch met 1-0 verloren door een gescoorde penalty. Waren er toch al wat lichtpuntjes zichtbaar in Utrecht? Deze week in Radio Camataru geen Redmer, die in verband met een ingelaste ouderavond er niet bij kon zijn, maar wel alweer een gast. Frank en Marnix gaan in gesprek met de man die verantwoordelijk was voor het tumultueuze slot van de Transferryweken: Ferry de Haan himself! Met Ferry wordt er gesproken over de laatste week, de wedstrijd tegen FC Utrecht en het verlies van Sarr. Daarnaast, gesteund door alle luisteraarsvragen, komen er een hele hoop onderwerpen voorbij en is Ferry het hemd van het lijf gevraagd over van alles en nog wat. In een dik uur passeert polsen wij Ferry ook naar zijn ambitie, zowel persoonlijk als met de club, hebben we het over de jeugdopleiding en horen we of het leuker is om te kopen of te verkopen!  De ode van Redmer beschrijft deze week het licht, dat uitging op 31 januari, maar daarmee (wellicht) aanging voor de toekomst van dit elftal. Ferry, Frank en Marnix nomineren ook allemaal weer één speler de Camataruaan van de week. Komende week staan er twee wedstrijden op het programma (Nac-uit voor de beker en Feyenoord-thuis), hoe kijkt Ferry tegen deze wedstrijden aan? Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!
S5E19 | Twee nederlagen en een biSarre transfer met Habtamu de Hoop
Jan 30 2023
S5E19 | Twee nederlagen en een biSarre transfer met Habtamu de Hoop
Na de 3-1 overwinning op FC Groningen waren de verwachtingen hooggespannen voor de duels met middenmoters Fortuna Sittard en Vitesse, maar het werd een koude douche voor de fans van sc Heerenveen. En dan was er nog eens een bliksemtransfer van Amin Sarr naar Olympique Lyon! Inval-presentator Marcel Koppers bespreekt samen met sidekicks Frank Beenen en Redmer Wijnsma een bijzondere voetbalweek. Ook deze week is er weer een speciale gast en niet de minste: Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop! Hij is zover bekend de enige Heerenveen-fan in het parlement en staat als het even kan de wedstrijden te bekijken vanaf de staantribune van Nieuw Noord. Met z'n vieren bespreken de heren de wedstrijden met Fortuna Sittard en Vitesse, maar wellicht nog wel belangrijker: hoe nu verder zonder Amin Sarr? De Zweed is niet onmisbaar maar stelt de club nu wel voor de vraag hoe er verder gespeeld moet gaan worden. Gaan we een vervanger in de spits halen of juist een vleugelspeler? Ook worden er weer drie spelers genomineerd voor de Camataruaan van de week. Ook staat er komende week weer een wedstrijd op het programma tegen FC Utrecht, dat ons dit weekend weer inhaalde op de ranglijst. Pakken we ze komende week terug? Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru! Ooh ja, en nog even dit.... tot en 30 januari kunnen jullie nog stemmen op de Total Football Festival Podcast-award, waarbij Radio Camataru is genomineerd is in de categorie 'Fan (Eredivisie)'. Een stem op onze Podcast, zouden wij enorm waarderen!
S5E18 | Jagen vanuit het oude nest met Pelle van Amersfoort
Jan 24 2023
S5E18 | Jagen vanuit het oude nest met Pelle van Amersfoort
De Derby van het Noorden werd met 3-1 gewonnen afgelopen zondag. Amin Sarr weer eens in de punt leverde direct twee doelpunten van hem op, iets waar zowel hij als de supporters naar snakten. Een goed begin en een vroege voorsprong hielpen Heerenveen in het zadel, maar daarna zakte het toch wat weg en kwam FC Groningen op 1-1. Twee goals binnen twee minuten resulteerden in de slotfase in de eindstand en de 2-1 kwam zelfs van het hoofd van onze gast van deze week. In onze studio dus Pelle van Amersfoort, hoe voelt hij zich weer terug in Heerenveen? Deze week in een nieuwe uitzending van Radio Camataru geen Frank, die deze week ziek verstek moest laten gaan, maar wel weer eens een gast. Redmer en Marnix gaam in gesprek met Pelle van Amersfoort, gesteund door weer een hoop luisteraarsvragen. Met Pelle hebben zij het over zijn terugkeer in het Abe Lenstra Stadion, de wedstrijd tegen Groningen, zijn tijd in Polen en wat daar tussenin gebeurde. In een dik uur passeert er ook nog veel meer de revue en verklapt Pelle ook nog één club waar hij bijna naar toe was gegaan. Ook ging het uiteraard nog over het jagen, wat is er bijvoorbeeld verkeerd aan het beeld over jagen? Net als iedere week is er ook weer een ode van Redmer, waarin hij deze week onze gast in het zonnetje zet. Ook worden er weer drie spelers genomineerd voor de Camataruaan van de week. Komende week staan er twee wedstrijden op het programma (Fortuna-uit en Vitesse-thuis), denken de heren dat het 6 punten gaan worden? Dat alles, een aankondiging voor volgende week en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!   Ooh ja, en nog even dit.... tot en 30 januari kunnen jullie nog stemmen op de Total Football Festival Podcast-award, waarbij Radio Camataru is genomineerd is in de categorie 'Fan (Eredivisie)'. Een stem op onze Podcast, zouden wij enorm waarderen!
S5E17 | De beker is de kortste route naar Europa!
Jan 17 2023
S5E17 | De beker is de kortste route naar Europa!
Na een goed begin van de week met een 2-0 overwinning in de beker op FC Volendam, wist Heerenveen dit helaas geen vervolg te geven in de competitie tegen AZ Alkmaar. Helaas werd er met 0-2 verloren in een wedstrijd waarbij de meeste positiewisselingen, die goed uitpakten tegen Volendam, weer teruggedraaid werden. De goede wedstrijd in de beker roept de vraag op: moet het elftal niet altijd zo staan zoals tegen FC Volendam? In deze nieuwe uitzending van Radio Camataru hebben Redmer, Frank en Marnix het hier dan ook zeker over. Verder worden de hoogtepunten van de wedstrijden tegen Volendam en AZ uiteraard besproken. Ook zat onze tijdlijn op Twitter deze week weer vol met vragen (waarvoor dank!!) en passeren de nodige vragen (en daarmee onderwerpen) de revue! Wat is de rol van Olsson in dit elftal? Hebben we teveel middenvelders? Of moet Colassin bijvoorbeeld gaan spelen?  Deze week in ode van Redmer aandacht voor een dubbele misser, die we misschien ook wel aan zagen komen. Terug van weggeweest na de winterstop is uiteraard weer de Stat van de week via @Heerenveenstats. Deze week werd de Camataruaan van de week BIJNA vergeten, maar Marnix herstelde het nog net op tijd én dus kan er ook weer volop gestemd worden! Tot slot blijft de vraag over of sc Heerenveen tegen FC Groningen puntendokter gaat spelen of niet? Dat alles, een aankondiging voor volgende week en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!
S5E15 | Een heerlijk gevoel na winst in de Derby!
Nov 15 2022
S5E15 | Een heerlijk gevoel na winst in de Derby!
Afgelopen zondag stond de eerste Friese Derby van dit seizoen op het programma. sc Heerenveen ontving thuis Cambuur Leeuwarden in een heerlijke ambiance. Het Abe Lenstra Stadion zat helemaal vol en zag dat de drie punten in Heerenveen bleven. Niet altijd werd er even goed gevoetbald, maar er was strijd, passie en inzet. En zo bleven we de beste club van Friesland! Deze week bespreken Redmer, Frank en Marnix uiteraard de wedstrijd tegen Cambuur, maar ook wordt alles eromheen besproken. De sfeer, de ereronde, uitblinkers en het lekkere maandagochtend-gevoel, alles komt voorbij. Daarnaast blikken de heren ook even terug op de eerste seizoens'helft', die na 14 wedstrijden nu afgerond is. Net zoals iedereen in Friesland wordt er uiteraard ook nog even gesproken over het feit dat onze Andries Noppert naar het WK in Qatar gaat. Deze week gaat de Ode van Redmer over de gevoelige plaat, die mede mogelijk werd gemaakt door Anas Tahiri. Frank heeft samen met Heerenveenstats wat uitgezocht om zijn nominatie voor Camataruaan van de week te bevestigen. Doordat er zoveel opties waren deze week was het een lastige keuze en wordt er weer een 'hartjes'-actie opgezet en deze week voor Pawel Bochniewicz, die gelukkig toch mee kon doen. Tot slot was er weinig om op vooruit te kijken, maar willen we jullie wel graag een fijn WK en een gelukkige winterstop wensen! Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!
S5E14 | Gewoon pegelen, met Joey van den Berg
Nov 8 2022
S5E14 | Gewoon pegelen, met Joey van den Berg
Na het spektakel tegen FC Utrecht ging het tegen Excelsior wat moeizamer, maar werden er wel drie punten gehaald. Een stroeve eerste helft werd opgevolgd door een betere tweede helft waarin Milan van Ewijk de score wist te openen. Door ingrijpen van de VAR werd zowel voor de Friezen als voor de Rotterdammers nog een goal afgekeurd en bleef het dus bij 0-1. Drie punten mee naar Friesland en derhalve geen slechte generale richting de Friese derby. Wat kunnen we verwachten van de derby? Dat bespreken we deze week met weer eens een gast, en wel iemand die zelf zes keer de Friese derby mocht spelen en tegenwoordig jeugdtrainer is bij sc Heerenveen: Joey van den Berg! Samen met Frank, Redmer en Marnix blikt hij terug op de wedstrijd tegen Excelsior. Maar eerst beginnen de heren met het vragen naar de huidige stand van zaken in de jeugdopleiding en Joey zijn huidige werkzaamheden. Hoe loopt het nu binnen de jeugdopleiding na de nodige wisselingen in het afgelopen jaar? Daarna bespreekt Joey nog het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden en verklaart hij daarmee wellicht ook wel het verschil tussen de wedstrijden tegen Excelsior (uit) en FC Utrecht (thuis). Joey zijn nominatie voor de Camataruaan van de week is iemand die hij ook graag op het WK zou zien schitteren. Uiteraard wordt ook vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Cambuur, waarbij het toch ook op instelling en vechtlust aan zou komen. Zou Joey eigenlijk iemand van Cambuur bij Heerenveen in de basis zetten? De Ode van de Redmer deze week gaat over onze eigen bulterriër, waarmee hij ook een kleine knipoog geeft richting FC Groningen. Frank heeft deze week een stat gekregen van Heerenveenstats over onze rots in de branding achterin. Om Joey zijn kennis over de derby te testen en daarmee zijn expertise als derby-kenner te bevestigen, krijgt hij een kleine derby-quiz! Wie was bijvoorbeeld de laatste speler die voor zowel Heerenveen als Cambuur scoorde in de Friese derby? Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!
S5E13 | Dat we prima kunnen aanvallen, hoeven we niet meer te verdedigen
Oct 31 2022
S5E13 | Dat we prima kunnen aanvallen, hoeven we niet meer te verdedigen
Tegen FC Utrecht was het weer tijd voor een krachtmeting tegen een sub-topper en daarmee ook de kans om de plek op de ranglijst te verstevigen. Met dezelfde opstelling als in de tweede helft tegen Volendam probeerde Kees van Wonderen eens wat 'nieuws'. Met een hoop kansen en goed voetbal als gevolg, maar helaas zonder punten. Desondanks overheerste achteraf een positief gevoel. Gaat het dus meer om vermaak dan om resultaat bij Heerenveen? Onder andere die vraag wordt deze week weer besproken door Frank, Redmer en Marnix, in hun vaste opstelling. Ineens werden we in het Abe Lenstra Stadion getrakteerd op goed positiespel en vlotlopende aanvallen, wat een weelde! FC Utrecht wist middels twee beauties Heerenveen toch over de knie te krijgen, maar dat tastte de moraal van de supporters niet aan. Kwam het frivole spel door het inbrengen van Rami Al-Hajj? En verdient hij dan ook een nominatie als Camataruaan van de Week of gaat die eer toch naar anderen? In de Ode van Redmer bespreekt hij deze week de aanval en zijn eigen humeur na deze wedstrijd. Daarnaast wordt uiteraard besproken of Heerenveen zo zou moeten blijven spelen voor de rest van het seizoen. Én bespreekt Frank namens Heerenveenstats of er nou echt zoveel kansen gecreëerd werden tegen Utrecht en hoe dit zich verhoudt tot de rest van het seizoen. Tot slot kijken wij uiteraard ook nog vooruit richting het komende weekend, waarin een uitwedstrijd tegen Excelsior wacht. Op wie moeten we letten bij Excelsior en kunnen we daar wel een overwinning verwachten? Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!
S5E12 | Drie gestolen punten in Volendam en de vergeten bekeroverwinning
Oct 24 2022
S5E12 | Drie gestolen punten in Volendam en de vergeten bekeroverwinning
Twee overwinningen en 7 goals in een week, dat klinkt als waar we op zaten te wachten. Toch is de stemming in het begin wat gelaten. Na een 2-0 achterstand en een verlenging tegen Hoek werd er gelukkig wel gewonnen. Ook van Volendam werd gelukkig (wel) gewonnen, nadat Heerenveen in de eerste helft met name flink onder druk werd gezet door Het Andere Oranje. Na een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles was het dé week voor Kees van Wonderen om te laten zien wat voor spektakel zijn team kon bieden. En er werd dan ook wel gewoon twee keer gewonnen. Frank, Redmer en Marnix hadden dan ook genoeg weer om over na te praten. Al hoewel, de heren waren de bekeroverwinning tegen Hoek alweer een beetje vergeten na de stroeve overwinning op Volendam. Gelukkig komt de wedstrijd tegen Hoek ook nog even van pas voor de verkiezing van de Camataruaan van de Week. Maar, moet Heerenveen nu zo blijven spelen als in de (betere) tweede helft tegen Volendam? Deze week gaat de Ode van Redmer over de Man of the Mats van afgelopen zondag en zijn uitwisseling dit seizoen. Verder wordt besproken hoe Heerenveen in onze optiek eigenlijk moet spelen, inclusief de nodige, verwarrende, getallen en posities! Samen met Heerenveenstats blijven we nog even bij de cijfers en vergelijken we ook de huidige seizoensstart met eerdere jaren in de Eredivisie. Hoe goed doet Kees van Wonderen het eigenlijk? Verder blikken we uiteraard vooruit op de wedstrijd tegen FC Utrecht en deelt Frank ook weer een One to Watch met ons. Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!
S5E11 | De spektakel-knop is nog niet gevonden
Oct 17 2022
S5E11 | De spektakel-knop is nog niet gevonden
Na de nederlaag tegen PSV was het aan de mannen van Kees van Wonderen om in Deventer wat meer initiatief te tonen. Ondanks de omzetting op het middenveld bleef het lastig voor Heerenveen om tot veel kansen te komen. Desondanks kwam Heerenveen wel op voorsprong en maakte de gelijkmaker in de blessuretijd het gelijkspel toch extra zuur. Gaf deze wedstrijd meer perspectief of is maakte het weinig verschil? Een week na de podcast met iconen Foppe de Haan en Rodion Camataru gaan we deze week weer terug naar onze vertrouwde opstelling. Marnix, Redmer en Frank bespreken de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waar eigenlijk vrij weinig gebeurde. Ook wordt even aangestipt dat de heren aan het begin van het seizoen lovend waren over Tahiri, maar dat hij nu juist op de bank gezet werd. Daarnaast wordt de vraag besproken of er niet nog meer aan de opstelling zou moeten veranderen. De Ode van Redmer staat deze week in het teken van toeval, want dat speelde een rol in de afgelopen wedstrijd. Verder hebben we deze week weer een Stat van de Week van Heerenveenstats waarbij we naar de Expected Goals en Points ranking van de Eredivisie kijken. Uiteraard blikken we ook vooruit op de uitwedstrijden tegen Hoek en Volendam. Voor de laatste wedstrijd heeft Frank ook weer een One to Watch uitgekozen, een oude bekende! Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru, net als het antwoord op de uitnodiging om tegen Omrop Fryslân te padelen.
S5E9 | Plan A, Plan B of Plan Nee? Met Marcel Koppers
Oct 3 2022
S5E9 | Plan A, Plan B of Plan Nee? Met Marcel Koppers
Na de interlandbreak was het tijd voor sc Heerenveen om het op te nemen tegen FC Emmen. In de Oude Meerdijk had Heerenveen het lastig de afgelopen jaren, en zo ook afgelopen zondag. Ondanks dat opnieuw de '0' gehouden werd was het voorin weinig sprankelend en dus bleef het voor de vierde keer al dit seizoen 0-0. Waar ligt het aan dat het aanvalsspel regelmatig zo stroperig lijkt? Dat proberen Marnix Eringa, Redmer Wijnsma en Marcel Koppers, die deze week invalt voor Frank Beenen, te ontrafelen. Doen Sarr en van Hooijdonk genoeg en staat het middenveld op de juiste manier? Met de frisse blik van, één van de oprichters van deze podcast, Marcel, wordt de wedstrijd tegen Emmen verder ontleedt. Uiteraard komt ook Syb van Ottele ter sprake, die zijn eerste basisplek dit seizoen had en wordt het plan (A of B?) van Kees van Wonderen besproken. De Ode van Redmer gaat deze week over waar we staan en wat wel kan en wat (nog) niet kan. De Stat van de Week werd deze week door Marcel overgenomen. In samenwerking met Heerenveenstats legt hij een statistiek bloot die misschien wel exemplarisch was voor het spel van sc Heerenveen. Tot slot gaat de blik uiteraard vooruit richting het treffen met PSV, zal Heerenveen weer makkelijker voetballen tegen een ploeg die dat ook probeert? Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!  (en oja, moet het 'Natafelen met Redmer' weer terugkomen volgens jullie?)
S5E8 | Met een goed gevoel de interlandbreak in
Sep 19 2022
S5E8 | Met een goed gevoel de interlandbreak in
Na de pittige nederlaag tegen Ajax was het tijd voor een echt krachtmeting in het Abe Lenstra Stadion, waar FC Twente op bezoek kwam. Ondanks een slordig begin met de nodige fouten en een achterstand als gevolg wist sc Heerenveen zich terug te knokken in de wedstrijd. De eerste kans was direct een goal en al snel daarna viel de tweede. Een betere tweede helft leidde tot een fijne overwinning en een goed gevoel! Maar wat leidde nou de ommekeer in? Marnix Eringa, Frank Beenen en Redmer Wijnsma proberen dit te ontrafelen. Was het de weergaloze Tahiri, de ijverige Colassin of misschien gewoon het hele team? Een overwinning na een wedstrijd als deze is in ieder geval iets waar de heren graag voor naar het stadion komen. Verder was er ook weer genoeg om over na te praten, zoals de invalbeurt van de 'speeltuinerige' Rami Al-Hajj, die kennelijk toch in de pikorde voorbij is gestreefd door Colassin. Gaan we de Zweed ooit nog zijn belofte zien inlossen in ons shirt? Deze week is de ode van Redmer gewijd aan ons best bewaarde geheim, wie dat is hoor je in de uitzending. De statistiek van de week geeft ons een inkijkje in hoe we de prestaties van dit seizoen moeten afzetten tegen vorig seizoen. Samen met @Heerenveenstats heeft Frank dit weer op een rijtje gezet en geeft het toch wel extra hoop. Aangezien er komend weekend geen Eredivisie is in verband met interlands, wordt er nog wel even gesproken over de situatie van Andries Noppert in Oranje! Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!