Ο Σεισμογίγαντας Κρακατούας και ο θυμός-Εύα Λιανού Πετροπούλου

Ακούγοντας με την Γεωργία,αφηγήσεις

Mar 15 2023 • 14 mins

Μια ιστορία εμπνευσμένη από μια μελέτη-έρευνα ψυχολόγων για την διαχείριση του θυμού

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Tελειώνοντας τις σπουδές της, κάνει την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κερδίζει. Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2011 θα εκδοθεί το τρίτο βιβλίο της, «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», από τις εκδόσεις Έναστρον. Μάλιστα, το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά. Ακολούθησαν κι άλλες παραστάσεις σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους. Στη συνέχεια, θα εκδώσει ebooks «Εγώ κι ο άλλος μου εαυτός, η Σκια μου» εκδόσεις Σαΐτα, «Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης» στα ιταλικά καθώς και «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσεις Αναζητήσεις), σε 2 γλώσσες αγγλικά και ελληνικά στο amazon κι άλλα πολλά. Η Κόρη της Σελήνης έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Οσελότος (2009 και 2010) και πήρε τις καλύτερες κριτικές για την εικονογράφηση και το στυλ γραφής της συγγραφέως.

Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης, του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα.

Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ένα δισέλιδο για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία (τόμος 27, σελ.300). Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.

Διακρίσεις:

Διεθνής Γυναίκα Awad

2023. Αξιότιμος συντάκτης Sudhir S. Sudhir S Salunke Namaste

India E Magazine

Πρόεδρος Mil mEntes Por Mexico association International And Global UHE Peru

Represent greece

Χρυσός Αετός Μεξικό

Ως η καλύτερη Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Βράβευση ανάμεσα σε 30 ποιητές από όλο τον κόσμο στην Κίνα

Ambassador of good will

Namaste E Magazine india

Συντάκτρια στο περιοδικό Prodigy magazine

USA Member of Editorial team

Las olas del Arte

Belgium

Mexico

Πρόεδρος στο παιδικό τμήμα

Unnacc

Λατινική Αμερική

Αντιπρόσωπος της

Literary Union Association usa

Ιστολόγιο: http://evalianou.bloaspot.ar E-mail: evvieparra@hotmail.com

Εικονογράφος

Η Μάγδα Ασημακοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Animation και Γραφιστική. Είναι συγγραφέας, graphic designer και animator. Γνωρίζει καλά την Αγγλική γλώσσα και μαθαίνει την Ιαπωνική. Από το 2011 ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς διηγημάτων και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει. Έχει βραβευτεί σε πέντε διαγωνισμούς, με δυο από τα διηγήματα της να έχουν εκδοθεί σε συλλογές διηγημάτων. Το 2019 εκδόθηκε και το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Οι Τέσσερις Μάγισσες - Η Μεταμόρφωση». Αρθρογραφεί στο Ασιατικά επηρεασμένο, διαδικτυακό ελληνικό περιοδικό «Το Τσαρούχι του Σαμουράι» και στο «The Weird Side Daily» με θεματολογία: φαντασία, τρόμο και μυστήριο.

Μπορείτε να βρείτε διηγήματα και άρθρα της συγγραφέως στη συγγραφική της σελίδα στο Facebook: Μάγδα Ασημακοπούλου - Συγγραφέας και στη σελίδα weirdsides.com

Σχέδιά της και animation μπορείτε να δείτε στην καλλιτεχνική της σελίδα στο Facebook: Darkfire

Επικοινωνία:

You Might Like

The Moth
The Moth
The Moth
Snap Judgment
Snap Judgment
Snap Judgment and PRX
Myths and Legends
Myths and Legends
Jason Weiser, Carissa Weiser, Nextpod
99% Invisible
99% Invisible
Roman Mars
LeVar Burton Reads
LeVar Burton Reads
LeVar Burton and Stitcher
Selected Shorts
Selected Shorts
Symphony Space
The Great Detectives of Old Time Radio
The Great Detectives of Old Time Radio
Adam Graham Radio Detective Podcasts
McCartney: A Life in Lyrics
McCartney: A Life in Lyrics
iHeartPodcasts and Pushkin Industries
The Sporkful
The Sporkful
Dan Pashman and Stitcher