In slaap vallen met melancholie van Tomson Darko

Tomson Darko

Woensdag en zondag praat Tomson Darko jou in slaap. Met obscure verhaaltjes, melancholische gedachten en diepzinnige observaties. Voor mensen die graag hun brein afleiden tijdens het in slaap vallen. Voor exclusieve afleveringen ga naar www.petjeaf.com/tomsondarko.

read less
Health & FitnessHealth & Fitness

Episodes

🌙  Denk vaker negatief, zoals de stoïcijnen doen, daar knap je van op
Apr 17 2024
🌙 Denk vaker negatief, zoals de stoïcijnen doen, daar knap je van op
Bereid jezelf voor op het feit dat sommige dingen, ondanks je manifestaties en goede intenties, toch kunnen mislukken.Ik ben tomson darko en ik praat je graag in slaap vanavond, als je dat oké vindt.Toen ik vastzat in een baan, vier jaar langIk denk niet: "Ik heb die baan niet, want ik kan het helemaal niet en ik ben een sukkel en nietsnut en geboren om te mislukken." Nee. Ik denk meer: "Ik kan het me nog niet echt voorstellen dat ik de baan heb."School van hedonisme, cynici, scepticisme en de stoïcijnenDe situatie maakt je niet gefrustreerd, je eigen gedachten maken je gefrustreerd.Schrijf zoals Seneca op wat er mis kan gaan deze dag.Het is goed om ziek te worden, zodat je je immuunsysteem sterker maakt.Zo werkt het ook bij je emotionele immuunsysteem, volgens William B. Irvine.Negatieve gedachten houden je gezond.Je volgende trauma is dichterbij dan je denkt.En de law of attraction dan?Denk vaker na over 'de laatste keer'.Bereid jezelf voor dat sommige dingen, ondanks je manifestaties en goede intenties, toch mislukken. Maar dat hoeft je toch niet meteen zo diep te raken?Verder lezen over de stoïcijnen:A Guide to the Good Life - The Ancient Art of Stoic Joy van William B. IrvineStoïcijnse levenskunst - Miriam van Reijenwww.denieuwestoa.nlSteun me en luister meteen naar mijn exclusieve weekupdate via petjeaf.com/tomsondarkoHandjes boven de dekens.Slaap lekker.Support the show1) Ontvang elke woensdagavond een mail van me over gevoelens waar niemand over praat. 2) Mijn shop vol boeken boeken, posters en tasjes3) Steun me via petjeaf.com/tomsondarko en luister exclusieve afleveringen.
🌙 Het verdriet van Chester Bennington van Linkin Park
Apr 3 2024
🌙 Het verdriet van Chester Bennington van Linkin Park
We zijn te blind om te zien dat iemand mentaal worstelt.Ik ben Tomson Darko en ik praat je graag in slaap vanavond, als je dat oké vindt.Hier heb ik het dit keer over:A place for my head: 'I wanna be in another place. I hate when you say you don’t understand. I wanna be in the energy, not with the enemy. A place for my head.'De muziek uit je jeugd opzetten voelt toch altijd als thuiskomen.Mijn jeugd is Linkin Park.Als de rest van de wereld ook je favoriete muziek gaat draaien, voel je je bekocht.Mijn interesse in het einde van de wereld heb ik te danken aan A Thousand Suns.Toen een deel van mij afstierf (figuurlijk).Het is met elke bekendheid die overlijdt, die iets in je eigen leven heeft betekend, dat een deel van jezelf doodgaat, toch?Figure.09: 'You’ve become a part of me. I can't separate myself from what I've done. Giving up a part of me, I've let myself become you.'Genoemde mensen: Chester Bennington, Mike Shinoda, Taylor Swift, Harry Styles.We hebben altijd het idee dat we kunnen zien dat de ander enorm mentaal worstelt. Maar, om eerlijk te zijn, we zijn vaak te blind om het te zien.Ook omdat degene die zo lijdt, een masker draagt dat laat zien ‘met mij is alles oké’.Zelfs als het goed gaat, je niet comfortabel voelen.Chester was een zeer geliefd, maar ook een zeer complex persoon.Dat ene wat je naar het donker trekt, is ook juist datgene waarom mensen van je zijn gaan houden.Ze zeggen dat je twee keer in je leven sterft: de eerste keer lichamelijk. En de tweede keer als je naam voor het laatst wordt uitgesproken door iemand.Mijn Linkin park playlist op SpotifySteun me en luister meteen naar mijn exclusieve weekupdate via petjeaf.com/tomsondarkoHandjes boven de dekens.Slaap lekker.Support the show1) Ontvang elke woensdagavond een mail van me over gevoelens waar niemand over praat. 2) Mijn shop vol boeken boeken, posters en tasjes3) Steun me via petjeaf.com/tomsondarko en luister exclusieve afleveringen.