Listen Ad-free

Hur man förhindrar penningtvätt - bakom kulisserna

Thought Leadership-podden

May 20 2021 • 31 mins

Hur man förhindrar penningtvätt - bakom kulisserna

I detta avsnitt pratar vi om penningtvätt, eller snarare hur man som företag eller organisation kan arbeta mer strukturerat för att dels förhindra och förebygga penningtvätt och finansiering av terrorism och dels hur man säkerställer att man följer de regelverk som finns på området.

Flera omfattande penningtvättshärvor har skakat det svenska bankväsendet och det svenska näringslivet de senaste åren. Skandalerna har avlöst varandra med avsatta bankledningar, polisanmälningar och dryga sanktioner som följd.

Ämnet är rent allmänt intressant och spännande för många, men det är såklart extra viktigt för företag och organisationer som står under myndigheternas tillsyn. Som verksamhetsutövare inom bank-, finans- eller spelbranschen eller andra liknande branscher så kräver lagstiftningen att man tar ansvar i kampen mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

I detta avsnitt så intervjuar vi Christina Callander, Legal Counsel AML, Chef Financial Crime Intelligence på Avanza samt Christina Erikson, expert inom AML och risk management, konsult och kursledare. Både Christina och Christina har lång erfarenhet från penningtvättsområdet och god insyn i hur arbetet sker i företag och organisationer i olika branscher.


Intresserad av att lära dig med om AML (Anti Money Laundring)? Läs mer om vår kurs Certifierad AML Specialist.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.