PODCAST

Jeg Skal Lige Forstå

Thomas Finn

...jeg skal lige forstå..." podcasten forsøger gennem gæsternes perspektiver at indfange samfund, kultur, oprindelse, åndelighed, psykologi, maskulinitet og tidsløs visdom fra verdens store traditioner. Slut med soundbites, korte uddrag, "got'cha" journalistik, debatter hvor folk råber hinanden i munden og framede politiske narrativer for at drive egen dagsorden - men hvor ingen bliver klogere! Velkommen til longformat samtaler, hvor vi har tid til at komme i dybden med mennesket, forstå det reelle perspektiv, holdningen og formålet med at stille sig frem og give udtryk for den, omend det ikke nødvendigvis gør en populær i den brede befolkning. Hvor kommer de fra? Hvad tror de på? Hvorfor er det vigtigt? Og hvor er de på vej hen? Med den hensigt at alle, bliver bedre klædt på til at kunne forstå hinanden, i en evigt mere polariseret vestlig verden. Podcasten er fri af alle økonomiske, ideologiske og politiske bånd fra interessegrupper, partier, virksomheder og andre dagsordener.

Jesper W Rasmussen : Det Som Mange Tænker (Men Ingen Kan Sige) | Jeg Skal Lige Forstå #036
Denne uges 'Jeg skal lige forstå podcast' er med Jesper W.  Rasmussen - manuskriptforfatter, tøjdesigner, ejer af bloggen 'Gay Dissent', medstifter af organisationen 'Dansk Regnbue Råd' og i dagligdagen folkeskolelærer på Frederiksberg.Jesper fandt min interesse sidste år, da jeg læste en af de indledende passager på hans blog - "Der er lige nu ingen alvorligere trussel mod den fortsatte accept og overlevelse af LGBT personer I den vestige verden,end skånselsløs, videnskabs-benægtende, tilgivelsesforladt, fanatisk, neoreligios wokeness. Modstanden mod denne blivervores næste store kamp."Det var alligevel tydeligt og modigt pinnet ud af en homoseksuel mand, som man ellers ville formode måtte mange samfaldende interesser med de store organisationers kamp for rettigheder, ligestilling, inklusion og accept. Men Jesper mener at vi i vidt omfang allerede er der, og noget helt andet er på spil. Noget der er løbet af sporet. Amokløbet i kønsidentitet, kønsskifte, hormonblokkere, udradering af begrebet kvinde og kvindesport, køns- og farvekvoter i kreative virksomheder, sociale mediers påvirkning af børn og unge, cancellering til højre og venstre selv af homoseksuelle - samt den altopslugende wokeness som alle underlægges og tier omkring - om de er enige eller ej - fordi konsekvenserne ved at tale det hele imod, er for store for den enkelte.Så let er det ikke for Jesper, der mener vi alle har en moralsk forpligtelse hvis vi har evner til at forstå hvad der sker. Og særligt hvis man tilhører LGTBQ segmentet da de - efter hans mening - er de eneste der kan tage denne kamp. Derfor har jeg inviteret ham til en yderst interessant, inspirerende og indsigtsfuld samtale om hele dette felt, samt en lang række tillæggende emner. Alt sammen i et stille og roligt tempo, hvor der er tid til at forklare og uddybe, så vi allesammen har en rimelig mulighed for at forstå, selv hvis vi er uenige.Rigtig god fornøjelse.
5d ago
3 hrs 1 min
Marianne Stidsen : Køn & Identitet | Jeg Skal Lige Forstå #035
Denne uges 'Jeg skal lige forstå podcast' er med Dr. Phil. og tidligere lektor Marianne Stidsen - og udgør ret beset essensen af hvad podcastens sigte er.  At forsøge at identificere og forstå tidens modkultur. Tidens 'Punk'. I sikker forvisning om, at der i en afhægtet tidsalder fyldt af nihilisme, hedonisme, totalitarisme, islamisme, socialisme, neo-marxisme, neo-liberalisme osv. er stor værdi og sandhed - for os allesammen - at finde her. Morgendagens reelle progressive tanker. Det er samtale med omdrejningspunkt om Mariannes personlige holdninger til de kræfter og dagsordner, der ønsker et opgør med - og omvæltning af - vores forståelse af køn, biologi og identitet. Og et bud på hvad hensigten med dette er, samt hvilket tankegods man bygger på. Hvor dybt stikker det - og hvad er det for mekanismer man bruger som kile og løftestang, der hugges ned imellem os alle sammen for at indfri sine ideologiske drømme om utopia? Og findes der en kobling til tidens åndelige dødsgreb - den politiske korrekthed. Marianne har om nogen mærket konsekvensen af, at vores intellektuelle spilleplade er blevet markant mindre over de sidste par år, i takt med kulturkampen har taget til.I forlængelse af udgivelsen af hendes seneste yderst relevante og spændende bog "Køn og identitet - et spadestik dybere" blev hun forsøgt udstillet som have plagieret og afskrevet dele af bogen - både i dagspressen samt på hendes daværende arbejdsplads, Københavns Universitet. Et regulært forsøg på, hvad vi i gamle dage ville kalde karaktermord.Udstillet, udskammet og fordømt for at afsøge, hvad hun mener er sandt.Dette er ikke morgendagens demokratiske samfund værdigt, hvorfor jeg har inviteret Marianne forbi, så vi allesammen i fred og ro - og med rigeligt tid - kan få en fornemmelse af hendes tanker, i forsøget på bedre at forstå det, som vi gennem den mediefabrikerede virkelighed, bedes om af afstå fra overhovedet at skæve til.Rigtig god fornøjelse.
Apr 25 2022
2 hrs 28 mins
Marcus Dib Jensen : The Offensive Tranny  | Jeg Skal Lige Forstå #034
Denne uges podcast er med Marcus Dib Jensen - også kendt under synonym 'The Offensive Tranny' på YouTube og Instagram - og handler om transseksualitet og kønsdysfori.Marcus deler i pocassten sin egen personlige oplevelse - opdagelsen og erkendelsen af han led af kønsdysfori og hvordan han gennemlevede det gentagne loop af forvirring og afklaring og behandling i vejen hjem til sig selv. Han deler herunder også sine tanker omkring de mange forskellige dagsordener, vores tid gennemlever hvor 'køn' er blevet et fænomen der fylder forsider, direktionsgange og måden hvorpå man tituleres på klinikken han frekventerer. Fordi så få lider af kønsdysfori - Marcus siger 0,01% - så er det de færreste af os, der har brugt den store tid på at forstå hvad det handler om. Det problematiserer og forplumrer den kollektive debat er min tese. Jeg gør derfor her et forsøg på, at forstå og nuancere en side vi sjældent hører,  der samtidig er backet op af personlig indsigt og oplevelse. I vores dage, hvor 'køn' bruges som politisk løftestang - og hvor det for nogle virker som napalm på en lighter, hvis man siger noget "forkert" - vil jeg også opfordre til - når man ser eller hører den - at trække vejret en ekstra gang, hvis man synes jeg eller Marcus får udtrykt ord, begreber og så videre "rigtigt", i forhold til din ideologiske linse. Og - måske - istedet overveje, om din observans og accept måske sidder lidt stramt fast på brillen.Og. Som sagt i introen. Eftersom nok vildfarne sjæle der har skrevet både trusler om vold og død til Marcus - skulle du sidde og brænde inde med den lyst, så skriv til mig istedet - thomas@thomasfinn.com Det var min kæmpe store fornøjelse at dele Marcus charmerende selskab, ærlighed og mod i de godt to timer vi talte - og jeg håber både jeg får lejlighed til det igen, samt at vi allesammen får meget mere at høre fra ham i det rationelle, videnskabelige og psykologiske hjørne af denne debat fremover.Rigtig god fornøjelse!
Mar 20 2022
1 hr 53 mins
Benjamin Lamberth : Tabernes Atlantis | Jeg Skal Lige Forstå #033
Feb 8 2022
1 hr 56 mins
Rene Choko Andersen : Undercover Narkobetjent! | Jeg Skal Lige Forstå #032
2022s første podcast er med tidligere narkobetjent og undercover agent René Choko Andersen, der som en af ganske få her i landet er blevet uddannet hos FBI.Efter 20 gode år i trøjen, samt med flere succesfulde internationale sager under bæltet, begyndte den psykologiske slitage at sløre dømmekraften. Følelsen af uovervindelighed kombineret med et system, hvor arbejdet i vidt omfang foregår i en gråzone i hverdagen, og hvor nødvendige metoder og praksisser for resultater ikke kan anerkendes oppefra - hvor både udbrændthed, stress og ptsd er almindelige udfald på mangen en karriere - ender han i en blanding af overmod og disillusion med at træffe sit livs dummeste beslutning. Dette fejltrin inkasserer han en dom på 6 måneder - og udelukkelse fra at fortsætte det job og liv, som han elskede mere end det meste andet. Vi forsøger i podcasten at oprulle de væsentligste nedslagspunkter fra Renés bestseller bogudgivelse fra sidste år "Hærdet - Narkobetjent med gaden i blodet" iblandet en vanlig portion nysgerrighed for at forstå. For som enhver anden sund dreng, har tanken om at arbejde som hemmelig agent og 'tage bad guys ud' naturligvis også boet i undertegnede, ligesiden vi første gang så Crockett og Tubbs tone frem på skærmen i Miami Vice. 😎Det var min kæmpe store fornøjelse, at have mulighed for at tale med Rene, og håber vi kommer til at se ham igen, når flere af fremtidsplanerne har båret frugt.Rigtig god fornøjelse!----For dem der er fyret helt op af emnet, så har Rene også sin egen podcast 'Narkobetjenten og den kriminelle underverden' der kan følges på Podimo.https://www.facebook.com/Narkobetjenten-og-den-kriminelle-underverden-113427001106750
Jan 12 2022
2 hrs 14 mins
HunDragen Heidi & Pinderup : Disclaimer Kultur! | Jeg Skal Lige Forstå #031
Denne uges podcast er med Daniel Holst Pinderup og Heidi Asbjørn Freke aka 'HunDragen' - og handler om de forandringer der sker i disse år omkring køn, feminisme, ligestilling, sexismesager, metoo, incels, cancel culture og behovet for konstant at skulle disclaime alle identitetsmarkører, førend man må give udtryk for selv den mindte holdning. Hensigterne for den samfundsomstyrtende wokeisme - ligesom de andre nymodens halvtotalitære ideologier, der ser dagens lys i disse år - er på overfladen at 'ligestille' os uanset hvem vi er. Såkaldt 'equity' eller ligeudfald.Et ædelt formål - hvis ikke det mindede så meget, om rigtigt dårlige ideer, som vi senest så  i Østblokken i forrige århundrede.For er sandheden ikke snarere, at jo mere vi fokuserer på alle vores ydre karakteriska - herunder køn, sexualitet, race, farve, vægt, sundhed, socioøkonomi mv. og bringer det front og center i alle samtaler, så kommer alting til at handle om hvordan - og hvorfor - vi er forskellige?I en verden der samtidig er fedtet godt og grundigt ind i behovet for, at signalere man er "god", "ren" og "på den rigtige side af historien", så er dette fokus dømt til at splitte os allesammen langt mere end samle os!?De fleste 'normale' mennesker tør ikke sige noget, fordi de sociale konsekvenser ved bare at stille spørgsmål, risikerer at udstille en som "ikke ordentligt og inklusiv" i forhold til familie, relationer, arbejdsplads, chefer, kunder og andre der følger ens liv. Så selv man er uenig i retningen verden tager, så holder man hellere mund og hytter sit eget skind.Det tør Daniel og Heidi.Og det er derfor jeg har inviteret dem.Rigtig god fornøjelse.----Podcasten kan også findes på YouTube via http://youtube.thomasfinn.com
Dec 15 2021
2 hrs 30 mins
Jakob Kaergaard : Seksuel Kraft | Jeg Skal Lige Forstå #030
Denne uges Jeg skal lige forstå - Podcast er med Jakob Kaergaard og handler om at mestre den Seksuelle Energi.Med dette emne som omdrejningspunkt forventer jeg ikke, at den bliver set og hørt af særlig mange... da stort set alle mænd jeg nogensinde har mødt, har givet udtryk for de var en solid kombination af Rocco Siefreidi og Peter North på et lagen... Men for de ganske få der er tilbage, der er interesseret i hvordan de kan øge lysten, kraften, energien, viriliteten, holde længere og måske ende iblandt den - indtil videre - snævre kreds af multiorgasmiske mænd - og derigennem også glæde deres kæreste, hustru eller denne uges seneste Tinder date - så er denne episode til jer!Jakob har en utraditionel historie der starter med en længere gåtur langs Middelhavet, over Yoga og Tantra skoler, Kundalini opleveleser, David Deida, en hemmelig esoterisk skole gemt i italienske grotter iblandt meget andet - indtil han på et tidspunkt mente, at nu havde han nok viden og visdom til selv at udvikle sit eget system til mænd, for at give det han havde lært videre.Det er blevet til kurset "Vital Force Sexual Mastery – for Men" som mænd i både ind- og udland over den seneste række år har draget stor fordel af at deltage på. I vanlig stil tager samtalen store dyk, både i det centrale emne og ned ad sideveje af alle slags, der ligger i randområderne af mænd og seksualitet. Herunder åndelig praksis, mandegrupper, kultur, overlevering og ritualer, Gud - og orgasme. Og især hvordan man kan kontrollere det sidste - og hvad Jakob mener der er at finde, ved at lære denne ældgamle teknik. Rigtig god fornøjelse.
Dec 7 2021
2 hrs 20 mins
Erling Haagensen : Tempelridderne | Jeg Skal Lige Forstå #029
Denne uges Jeg skal lige forstå - Podcast er med Erling Haagensen og handler om Tempelridderne. En podcast for sunde raske drenge og mænd, der altid har været lidt fascineret af de hvidklædte riddere med det røde kors.Hvem var de?Hvor kom de fra?Hvad ville de? Hvilken betydning havde de for skabelsen af de Europæiske samfund?Hvorfor opløstes de?Og hvor forsvandt de hen?Henover en to timers tour de force samtale, udreder Erling de fleste spørgsmål - og tager os henover hans mangeårige arbejde med at sandsynliggøre, at de også var på færde på vores hjemegn.Nærmere bestemt på Bornholm. For på Bornholm står der et par - for Danmark - helt usædvanlige rundkirker - hvoraf den ene i udformning er nær identisk med en Tempelridder rundkirke i Tomar i Portugal. Kirker der er opsat med en nøjagtighed i forhold til hinanden, der krævede mere viden end den almindelige befolkning havde på dette tidspunkt. Er det sandsynligt at begge dele skulle være en tilfældighed?I samarbejde med Henry Lincoln, forfatteren til 'Holy Blood, Holy Grail' som DaVinci Mysteriet blev bygget på, gik han igang med at afdække hvad der kunne have været på færde.Og hvorfor vil man fra dansk side ikke undersøge de hulrum - eller kældre - man har målt sig frem til eksisterer i fundamentet, under nogen af disse kirker. Selv ganske simple ikke-invasive indgreb, ville kunne kaste nyt lys over, om der skulle gemme sig spor fra deres gøren og laden. Men der bliver - af uforklarlige grunde - ved med at lyde et 'nej' fra de danske instanser, der skal give tilladelse til den slags. End ikke en datering af materialet i kirkerne, kan der tillades. Dette selvom man hverken ved med sikkerhed hvornår de er rejst - eller hvem der har gjort det.Over denne to timers samtale, forklarer Erling hvorfor han mener det må dreje sig om Tempelridder Ordenen, der i sin tid lavede geometriske opmålinger - med et formål du kan høre mere om i podcasten. Nogle vil mene - herunder undertegnede - at det er på høje tid, at vi får syn for sagen!Rigtig god fornøjelse.
Nov 17 2021
2 hrs 1 min
Langemark & Friis : Menneske vs. Systemet | Jeg Skal Lige Forstå #028
Denne uges Jeg skal lige forstå - Podcast er en double whammy med både Gunnar Langemark og Tomas Friis i studiet.Begge har været gæster i podcasten tidligere - og eftersom der syntes at være et interessant sammenfald i anskuelser og betragtninger, fandt jeg det kunne være spændende og værdifuldt, at bringe dem sammen og tage en længere samtale. Jeg var på forhånd klar over, at der ikke var nogen sandsynlighed for at kunne styre samtalen, da alle implicerede parter har tendens til at jamme ned af sideveje - for senere at spinne ender sammen - men jeg tillod mig dog alligevel, at sætte rammen omkring 'mennesker og systemer'. Dette fordi det for mig ser ud som om, at vi gennem lang tid - måske siden vi slog Gud ihjel - har sat vores lid til at systemer - herunder regler, rammer, love, reglementer, retningslinjer, henstillinger, paragraffer og p*s og papir - forsøges brugt som fremgangsmåde, til at producere 'ordentlige' mennesker og den sammenhængskraft som visdomstraditionernes tidligere gjorde gennem historier, allegorier, eksempler, (på)bud og fortælling om Menneskets plads i verden?Og - at dette forsøg ser ud til, at levere systemer der vokser i omfang og indgriben i alle menneskers liv. Uden at levere på Menneskets åndelige behov.  Så er vores nuværende afhængighed af systemer i virkeligheden et (tomt) substitut for det, som flere og flere længes efter - Dybere sammenhæng. Sammenhold. Ægte fællesskab. Rig kultur. Mening?Efter lidt lydproblemer i de første minutter, kommer vi vidt omkring på de tre timer vi mødtes. Udover et par ekploderende flasker mineralvand, nåede vi at berøre -- Systemtænkning,- Barsel- Mænd og manderolller- Findes der en Marxistisk Agenda?- Familieretshuset & Bias- Faldunderlag & Konsekvensen af 'Manglende Konsekvens'- "Forbudte Emner"- Nature vs. Nurture- Fravær af Personligt Ejerskab- Gud og Fraværet af Et Styrende Princip- Fremtidens familiestruktur / Social Arv- Sociale MedierAlt i alt en rigtig fornøjelig formiddag i selskab med to gode mænd.Rigtig god fornøjelse.
Nov 6 2021
3 hrs 13 mins
Steffen Larsen : "Change My Mind!" | Jeg Skal Lige Forstå #027
Denne uges podcast er med Steffen Larsen - et spirende bud på next level politiker fra Liberal Alliance - og drejer rundt om såkaldte 'Konstruktive Standarder'.Du kender ham måske fra denne mådes "Ring, hvis jeg tager fejl" på det nye seje medie Den Uafhængige, hvor han i øjeblikket debatteret med gæster om såkaldt 'kontroversielle holdninger' - andre kalder dem 'sund fornuft' - hver eneste hverdag i tidsrummet 16-18.Det skal forståes som de standarder, som vi har brugt konstruktivt i den Vestlige verden til at bygge de mest lysende, inkluderende, åbne, frie og skønne samfund. Og behovet for - ikke at bare holde dem i hævd - men at stå op for dem, gå i brechen for dem - og insistere på vi bruger de bedste af disse, til at bygge videre på fremtidens samfund.På mystisk vis er det lykkedes at underminere forståelsen og værdien af disse over de sidste 40-50 år. Hvorfor?Ad den tangent kommer vi langt omkring i landskabet. Herunder - - Systemtænkning,- Forbudt forbrug af offentlige midler- Et yndlingsbash af EU- Hvad skete der for USA?- Hvad der er sket for den moderne mand?- Immigration, grænsehegn og pigtråd- Nationalstaten- Forståelse og beskyttelse af Dansk kulturJo. Steffen er tilbage for anden gang i podcasten for fuldt riv. Du kan godt læne dig tilbage - tage et glas eller to af dine bedste spiritus og finde en cigar hvis du er til den slags. For det er en podcast fyldt at godt humør og fredagsstemning.Tillad mig samtidig at udtrykke en stor tak til Steffen, for sidste år at acceptere en invitation til at deltage i episode 2, på et tidspunkt hvor jeg stadig ikke vidste hvad, hvordan og hvorhen jeg skulle - og om jeg overhovedet var istand til at have long-format podcast samtaler af den karakter. Rigtig god fornøjelse - og god weekend, venner!(link i kommentarer)
Oct 15 2021
2 hrs 58 mins
Tobias Pultz : Identitetspolitik. Køn & Sexualitet | Jeg Skal Lige Forstå #026
Denne uges podcast er med Tobias Pultz og handler om identitetspolitik. Og i særdeleshed om alle de nye og altomsiggribende termer, forandringer og ønsker omkring køn og seksualitet - der synes at snige sig ind fra top til bund i alt fra folkeskole til direktionsgang. LBGTQ i daglig tale.Jeg har inviteret Tobias, fordi han - efter mere end almindelige flirten med den 'woke agenda' i sine yngre år - har sat sig ned og gennemgået litteraturen og forskningen, for at forstå sit daværende eget syns- og standpunkt.  Det havde han - efter eget udsagn - ikke meget held med at finde synderlig opbakning til nogen steder. Andet i den ideologiske verden. Derfor gjorde han det, som ethvert sanddrueligt menneske med selvindsigt og -respekt må gøre - Han korrigerede sin virkelighedsopfattelse, holdninger og forståelse af sammenhænge.Disse holdninger og hvad han fandt i litteraturen har min interessere - i særdeleshed fordi de har betydet, at han nu kaldes alt fra homofob, transfob, fascist og det der er værre på de sociale medier, i kommentartråde, i personlige beskeder osv.En del af dette er selvfølgelig de rabiate ideologiske yderpunkter, hvor ingen kommentar er for lav - men hvad er det for andre mekanismer, der gør at almindelige mennesker ikke tør åbne munden og udtrykke den støtte, som de reelt føler til mennesker som Tobias?Indsnævrer vores holdningsspektrum sig i disse år, således det bliver illegitimt at have helt normale holdninger der deles af store, hvis ikke største, dele af befolkningen?I takt med vi fra (oftest velmenende) lærere, professorer, ledere, HA-afdelinger og politikere bedes forandre vores ord, tanker og holdninger for at kunne være en del af det pæne 'diversitets-inklusive-og-ikke-diskriminerende' selskab, så er det måske nok på høje tid, at få undersøgt hvad det helt præcist er at typer som Tobias - der formaster sig til at tale det hele ret imod - både mener og skydes i skoene.Hvad er det Tobias advokerer for i sine artikler på de større nationale medier - og hvad er det for et skred som han oplever der er sket? Og ikke mindst - hvad er hans egen oplevelse af, at være ung homoseksuel mand i 2021?Rigtig god fornøjelse.
Oct 6 2021
2 hrs 49 mins
Jonathan Møller Sousa : Israel & Palæstina | Jeg Skal Lige Forstå #025Kim Novaa : 'Lipstick' Effekten | Jeg Skal Lige Forstå #024
Denne uges podcast er med Kim Novaa.Måske bedre kendt som 'Botoxkongen' i folkemunde - og ejer af 'Klinik Inito' på Frederiksberg.Jeg har inviteret Kim for dels at tale om hans branche, såvel som alle de taboos der stadig er forbundet med, at få gjort noget ved sit udseende ad den vej.Efter som det 'at se godt ud' fylder noget - ikke alt, men noget -  for de fleste mennesker, så synes det er så underligt at vi i 2021 stadig peger fingre af, og har travlt med at kalde mennesker ud, hvis de gør noget ekstra for deres udseende ad denne vej. Det er som om, det lige i forhold til udseende kun er 'lovligt' hvis det er biodynamisk grøntsagsjuice, udrensning- og afføringskure på eksotiske the-breve og ansigts-yoga at det er ok. Hvad er det der gør, at så snart vi taler om behandlinger med restylane og botox, kirurgi og fedtsugninger så stikker det helt af for mange?Kim fortæller at han efter selv at have gennemgået en fedtsugning som han viste offentligt frem på radio 24/7 modtog over 3000 hadebeskeder henover de efterfølgende 24 timer, fra ophidsede mennesker der skrev over facebook.Hvad er det for en skygge, som ligger ubearbejdet hen i vores kollektive kultur og hvad handler den om? Hvad rager det andre mennesker, hvis man synes det bibringer noget positivt til ens tilværelse?Kim fortæller også om 'Listick effekten', som han har oplevet både efter sidste finanskrise, men nu også igen her efter to omgange nedlukninger. Der sker et boom i tilgangen af kunder og efterspørgslen, fordi det at kunne signalere via sit udseende at man har overskud - eller ikke at være berørt af situationen / virkeligheden - gør at mange netop søger hjælp til dette, gennem det hans branche tilbyder.Imidertid, så tog podcasten en drejning fra start - ud af adskillige sideveje. Da Kim ikke bare er uhyggeligt god til sig fag - at se hvad der skaber symmetri i et ansigt - men også er et samfundskritisk, reflekterende, intenst, nysgerrigt, omhyggeligt og delende menneske, så faldt snakken naturligt på de sidste 18 måneders nedlukning, og hvad det har gjort både på det personlige og forretningsmæssige plan. Derfra er vi ude af mange sideveje som vacciner, verdens store konspirationer og dagsordener, selværlighed, værdighed i livets sidste tid og det at leve som et storhjertet menneske, der føler et ansvar for sin medmennesker, og især dem der har trukket de korteste strå.En samtale som jeg satte uhyre stor pris på - især viljen til ærlighed hele vejen igennem, selv omkring emner de fleste nok vil finde let kontroversielle. Og jo. For god ordens skyld, da jeg udtrykker mig så det kan misforstås, skulle du nå så langt ind i podcasten. Selvom jeg er skeptisk over meget både før, under og efter månelandingen. Så mener jeg nu, at vi har været en tur forbi deroppe. :)Rigtig god fornøjelse.
Sep 13 2021
2 hrs 19 mins
Christian Marcussen : Ytringsfrihed, Sociale Medier & Muhammedtegninger | Jeg Skal Lige Forstå #023
Denne uges podcast er med debattør, professionel kommunikatør, klummeskribent og 'Groft Sagter' hos Berlingske Christian Marcussen og har i vid udstrækning omdrejningspunkt om ytringsfriheden og presset på denne - i særdeleshed de helt uigennemskuelige mekanismer der fjerner personer, grupper og sager fra de store social media platforme. Skriv et forkert ord.Støt en forkert sag. Del et forkert billede. Og bliv blokeret i alt mellem 24 timer - eller få slettet din konto permanent.I 2021 hvor verden er mere fragmenteret end nogensinde, og hvor der er større behov for at få italesat og diskuteret en hyperkompleks virkelighed, som intet menneske eller gruppe har en entydig og endegyldig sandhed på. Hvad er det der sker, hvem bestemmer, hvad er reglerne, hvordan er sanktioner vurderet, hvem er involveret og hvorfor findes der hverken en appel proces eller en måde hvorpå man - efter en eventuelt udtjent langvarig banning - kan få sit digitale liv tilbage. I takt med de sociale medier indtager en stadig større plads i vores tilværelse - og derfor bliver en mere central del af menneskers personlighed, selvopfattelse og identitet, kan disse arbitrære og uigennemskuelige metoder til at justere landet - eller verdens - digitale kommunikation ikke længere gemme sig bag argumentet "det er jo en privat virksomhed".Det er det - men det er også mere end det. Så meget mere, at ingen af os endnu aner konturerne af hverken indflydelse, omfang eller mængden af forandring som disse systemer kommer til at udøve over os allesammen.Så hvordan forholder vi os som almindelige mennesker, når vi knap kan få en samtale igang om det. Måske delvist fordi så få reelt forstår - eller endnu har været berørt - eller fordi man på 'indersiden' af systemerne har ensrettet ideologisk observans!? Svaret er - vi ved det ikke. For intet deles med os.Herfra styrtdykker vi ned i Muhammedtegninger, voldsmandens veto og trusler mod det vestlige sekulære samfund og de idealer, værdier og strukturer der har skabt verdens bedste samfund. For at fortsætte ind i lidt om overgreb, og den mystiske idé at Danmark skulle have en 'voldtægtskultur' - der bringer os vidt omkring i det politiske landskab. Så må i selv gætte hvor.Rigtig god fornøjelse.
Sep 1 2021
2 hrs 15 mins
Martin 'Exit' Celosse Andersen : Slay the Dragon! | Jeg Skal Lige Forstå #022
Første podcast efter sommerferien er med Martin Exit Celosse-Andersen - eller 'Exit Martin' som de fleste nok kender ham som. Jeg inviterede Martin for at tale om mænd - og om maskulinitet i 2021. Med hans baggrund og år i et hypermaskulint miljø, synes han som oplagt selskab at afsøge hvordan dette adskiller sig fra det normale samfunds opløste idealer for Manden og Maskuliniteten.Ikke fordi der ligger en løsning på moderne mænds identitet alene i hypermaskulinitet - det skal man ikke være raketforsker for at forstå, at der ikke gør -  men for at forstå hvad det kan, og positivt bibringer dét der naturligt er inborn i det maskuline system. Og hvor det saboterer, bliver 'for meget' og degenererer. Det er interessant, fordi det er en form der har været med mænd igennem alle nedskrevne tidsaldre før vores. Og ikke tilstede i særlig ren form nogensteder nu om dage i den almindelige verden.Det er en af de mest spændende samtaler jeg har haft. Som vanligt er det umuligt at holde sporet stringent, uden at afsøge alle tænkelige sideveje og indskydelser der dukker op undervejs. Herunder Martins personlige historie - fra opvækst, over 12 år i et kriminaliseret bandemiljø og til at exite, genopfinde sig selv og forsøget på at hente Guldet der ligger i Kisten under Den Slagne Drage. Det er en meget personlig, intens, sårbar og modig episode som jeg sætter højt pris på at have fået både indblik i og mulighed for at lave. Jeg genkendte mange af de temaer vi taler om - og sådan tror jeg det vil være for mange mænd. Måske fordi vi har de samme underlæggende behov. Og at vi alene på grund af forskellig opvækst og nære relationer skaber mening, som så skubber os ind på bestemte livsbaner, hvor vi forsøger at indfri disse behov. Nogle negativt. Nogle positivt.Men uomtvisteligt forskellige sider af den samme mønt.Og måske. Bare måske kunne vi overveje at der er noget at lære af det, som man selv missede ud på at forstå om livet og ens plads i tilværelsen. Noget der kunne hjælpe en med at finde 'helt hjem' til og i sig selv. Da det er en samtale der berører mange yderpunkter af, hvad flere sikkert vil finde acceptabelt at tale om - endsige fornøje sig over og grine af - vil jeg gerne fastslå, at jeg ikke bifalder nogen form for kriminalitet. Men at første skridt for forandring i enhver henseende er, at kunne tale frit om verdens - eller ens personlige - problemer med et modigt, åbent og fordomsfrit hjerte der er fyldt af nysgerrighed og søgen efter den større Sandhed, der altid ligger lige under næsen af os. I mine øjne er det dét, som vi i denne marathon samtale forsøgte, uden hensynstagen til nogen former for politisk korrekthed.Rigtig god fornøjelse.(Spol direkte til 8:20 for at hoppe direkte til Podcasten, og for at skippe mine tanker om samtalen).Videopodcast findes her - https://youtu.be/L74xDSO2ebg
Aug 8 2021
3 hrs 4 mins
Tom Andkjær : Hvad Livet Tilbyder! | Jeg Skal Lige Forstå #021
'Jeg skal lige forstå' - Tom AndkjærFotomodel, TV-vært, International Popstjerne, Skuespiller, Forfatter, Motiverende Foredragsholder og Politiker hos Nye Borgerlige, Tom Andkjær.En samtale om Toms tur fra Rio til Kolding - med stop over København - tilbage til Rio i flere omgange og nu (måske) med en tur til Christiansborg i horisonten.Tom har på mange måder levet en mange faceret tilværelse, som det kan svært helt at begribe - eller tro på - hvis man møder ham til et selskab en aften, og han begynder at fortælle over et par drinks. Flere gange igennem årene i hans selskab, har jeg fundet mig selv forvirret over, hvordan han nåede så meget, på så kort tid!?Derfor har jeg inviteret ham forbi podcasten, dels for at fortælle om det - men også for at fungere som inspiration for alle os andre til at gribe dagen, mulighederne og livet om struben, og vride alt det gode ud af det - som det jo potentielt rummer for enhver!Det går selvfølgelig hverken værre eller bedre, end vi falder i den dybe ende af poolen, i forbindelse med snak om hans kandidatur. Så vi tager en rundtur om alle de politiske varme emner der optager ham og hans parti. Samt - naturligvis - den pris det har kostet ham i forhold til relationer, venner, job, livet på sociale platforme, muligheder og lukkede døre, efter han valgte at melde sit politiske standpunkt ud. Stadig et sært fænomen for undertegnede... Samtidig er det, hvis man hører den i sin fulde længde, samtale der i bedste fald også kan kaste lidt lys over det, der først var uforståeligt for mange, der kun overfladisk kendte til hans parti - "hvordan kan du stille op for 'dem'... du har jo brun hud?"Men det kan han. Og det gør han. For han elsker Danmark! 🇩🇰Rigtig god fornøjelse!
Jun 14 2021
2 hrs 56 mins
Mand21 : Positiv Maskulinitet | Jeg Skal Lige Forstå #020
'MAND21' - Podcast #020Podcast med Jesper Krog, Sofus Midtgaard & Jakob Kaergaard der er ophavsmænd bag eventen "Mand21". Endnu en podcast der er forbudt at lytte til for kvinder. Desværre. I må læse den let udvandede, pæne og "good, clean, family fun" version i de mange kvindeblade, der har udtrykt stort interesse for arrangementet, og derfor har lavet interviews og artikler med de gode mænd her. Hvad vil det sige at være mand i det 21. århundrede?Hvordan forener man ansvar, forpligtelser, drømme, uddannelse, job, træning, far-rollen, sex og bevidst personlig udvikling - så man kommer tættere at være dén mand, der lever dét liv, som de fleste af os så tydeligt, da vi var børn og unge. Hvad skal der til?Hvor starter man? Hvad gør man hvis man står midt i de mange udfordringer - der er helt normale at gennemgå for alle mænd, der skal igennem livets faser? Og hvad er det der afholder langt de fleste mænd fra, at bevæge sig ud i afsøgningen af, hvad tilværelsen mere kunne rumme til dem?Eventen MAND21 afholdes 25.-27. Juni 2021 på Teaterøen i København.Billetter til uhyrlig fair pris købes https://mand21.dk - hvis du tør!---------Fra websitet -"Hvad længes du efter? Hvad drømmer du om? Kan du huske det? Eller glemte du det et sted, der på vejen gennem studier, karriere, ægteskab, børn eller skilsmisse?""Mand21" er en nystartet årlig Samling af mænd, hvor vi en weekend træder ud af hverdagens hamsterhjul.Verden har brug for mænd som dig!Kvinder har brug for mænd. Børn har brug for mænd. Mænd har brug for mænd. Verden har brug for mænd. Måske mere end nogensinde. Det er tid til at samles som mænd.Du skal med fordi det er fantastisk at være blandt mænd og i en ramme, hvor alle ønsker at du står allermest kraftfuldt i livet. I dig selv. På din måde. Fra dit ståsted."---------God fornøjelse!
Jun 6 2021
1 hr 46 mins
Daniel Holst Pinderup : Gone Woke Fishing | Jeg Skal Lige Forstå #019
GONE WOKE FISHING! Denne uges Podcast er med Daniel Holst Pinderup og handler igen om "ligestilling" - set igennem en linse der kigger på mænds rettigheder - eller manglende rettigheder - og ligestilling.Daniel er formand for foreningen Ligestillingsdebat og Redaktør hos Manderådet.Det ser ud som om, for mig, at jo bedre vores samfund er blevet for alle, jo mere synes vi at hyperfokusere på det der er forskelligt... og blæse disse forskelle op og ud af proportioner. Herunder køn. For det undrer mig at man - eller nogen - i 2021 - stadig bliver ved med at spille mænd og kvinder ud mod hinanden. Som om køn var den mest meningsfulde markør, at sortere det moderne menneske efter i de skandinaviske lande.Herunder undrer det mig at vi som samfund, presse og politikere ikke kan blive enige om facts - 'ligeløn' kunne være et eksempel - i en tid hvor hvor det aldrig har været lettere at trække statistisk materiale og få et gennemsigtigt og oplyst syn for sagen. Hvad er årsagen til, at disse giftige emner ikke en gang for alle gennemtrevles af medier og udlægges for befolkningen?Og så undrer det mig, at nogle grupper bliver ved med at tale mænd og det maskuline ned - hvad handler det om og hvorfor gør man det? Og er det dét der er på spil, når moderne kvinder beklager sig over "hvor alle de rigtige mænd er henne"?Jeg forsøger som vanligt at forstå hvad det er der er på spil, i optrevlingen af Daniels synspunkter og holdninger.Det er en lang samtale som jeg satte stor pris på - hvor vi kommer ind på ligestilling, ligeløn, skolesystem der er indrettet til piger, identitetspolitik, racisme og "racisme", privilegier og "privilegieblindhed", biomagt, ubevidst bias, lige muligheder vs. lige udfald, "Woke politik" der sniges ind ad bagdøren på uddannelsesinstitutioner og virksomheder, ligestillings-paradokset, ansættelseskvoter, biologi vs. socialisering, 4. bølge feminisme (eller "feminisme"...), listepikke, mangfoldighed, Village People... og en lille bitte smule Trump! Så der er alt godt fra havet. Endnu en solid omgang ind i mørket, om alt det vi ikke må tale højt om.Rigtig god fornøjelse.
May 31 2021
3 hrs
Karl Iver Dahl-Madsen : Klimarealisme, Round 2 | Jeg Skal Lige Forstå #018
Denne uges Podcast er med Karl Iver Dahl-Madsen og handler igen om klimaet og den grønne omstilling - set igennem en klimarealistisk linse.Der rapporteres dagligt i alle medier om klimaet - og ret massivt og ensidigt om behovet for at stoppe al udledning af CO2. Følger man nuancerede stemmer indenfor dette felt er billedet af situationen, årsagerne og løsningsmodeller dog knap så ligetil, som man forsøger at fremstille dem i medierne - og i vidt omfang også fra politisk side. Jeg har inviteret Karl Iver Dahl-Madsen - der har brugt de sidste 20+ år på at sætte sig ind i dette emne -  i håbet om bedre at forstå hvad der er sandt og falsk omkring den nuværende klimasituation, den grønne omstilling og eventuelle løsningsmodeller.Hvis altså det er et problem, at temperaturen stiger nogle grader over de næste 80 år?Vil det have uoverskuelige konsekvenser eller vil planetens mest tilpasningsdygtige og kreative livsform - mennesket - også denne gang i historien, finde gode måder at løse eventuelle forandringer?Med direkte udsigt til en verden af overflod, samt langt mere velstand til alle - er det så i virkeligheden som Karl Iver og mange andre eksperter mener "Et problem. Men mest af alt et overskueligt økonomisk problem, og ikke det det forsøges gjort til" ?Samtalen bevæger sig over klimamodeller, havstigninger, temperaturmålinger, det grønne industrielle kompleks, havfiskeri, landbrug, økologi,  vindmøller, solfangere, atomkraft, hensigtserklæringer vs. virkeligheden, indvandring, Europas manglende selvtillid og livskraft - og det at være træt af den evindelige jammer og klagesang, fra den voksende gruppe af højrøstede aktivister der ønsker at trække os mod et samfund der mest af alt minder om Amish. Rigtig god fornøjelse. Mere om Karl Iver Dahl-Madsen -https://www.dahl-madsen.dk/https://klimarealisme.dk
May 14 2021
2 hrs 8 mins
Claus Fonnesbech : Frimurer. Ritualer, Symboler & Hemmeligheder | Jeg Skal Lige Forstå #017
Denne uges Jeg skal lige forstå - Podcast er med Claus Fonnesbech. PR Chef i det private erhvervsliv & 9. Grads Frimurer i Den Danske Frimurer Orden."Den Danske Frimurerorden er en orden, hvor mænd af forskellige sociale klasser, erhverv og aldre mødes for at arbejde på deres personlige udvikling og indgå i et socialt fællesskab på en værdig måde for der igennem at være med til at styrke bevarelsen af vores gamle kulturarv."Sådan beskriver Ordenen delvist sig selv på sin hjemmeside. Det lyder jo godt, så jeg har inviteret Claus Fonnesbech i podcasten for at tage en første samtale med ham om Frimureriet, og hvilket relevans dette - om nogen - kunne have for moderne mænd i den vestlige verden.Hvad er det for noget - og hvad laver mænd i meget pænt tøj og høj hat når dørene lukkes. Hvad er der at finde? Hvem er det for? Og hvorfor bruge tid på den slags, i en verden der fyldt af alskens underholdning, der kan imødekomme stort set alle sanser og behov - fra morgen til aften - igennem en computerskærm?Som et naturligt søgende og åndeligt interesseret menneske, har frimureriet har haft min personlige interesse siden 2006 - og jeg var allerede i 2009 med ude og se Frimurerenes Logebygning på Blegdamsvej, for at se om det var noget for mig. Jeg søgte dengang i øst og i vest - men var ikke et sted i mit liv hvor jeg kunne forlige mig med Kristendommen, kjole og hvidt, symboler, ritualer osv.Men selv mænd har jo lov at blive klogere. Flere moderne mænd søger faste holdepunkter i en hurtigt skiftende og foranderlig verden. Længslen efter fælleskab, sammenhold og udvikling i gruppe,  er ledt til at begrebet 'mandegrupper' er blevet opfundet... eller genopfundet!?For med over 300 år på bagen, og i vid udstrækning som et system designet af, og lavet til, mænd - er Frimureriet så, måske,  delvist at betragte som den vestlige verdens originale mandegruppe? Gemmer det sig med andre ord - lige nedenunder næsen på den moderne mand - det system, form eller struktur som han længes efter og har behov for, der kan bistå med det nødvendige fælleskab med henblik på at bevæge sig mere hel, psykologisk sammenhængende og opfyldt igennem tilværelsen?* Og for god ordens skyld. Podcasten er lavet med accept fra Den Danske Frimurer Orden, hvorfor ingen løfter bliver brudt - eller “hemmeligheder” fortalt - i de to timers tid den varer. Der har imidlertid ikke været andre indover andet end undertegnede, der skulle have interesse i at lave den. Som vanligt ønsker jeg  blot at forstå mere af verden, og dele hvad jeg finder med jer andre. Frimurere eller ej! Rigtig god fornøjelse!
Apr 14 2021
2 hrs 15 mins