"Digitalizálni kell. Azért, mert ez nem csak egy kényszer, hanem egy lehetőség is." | Beszélgetés Szlezák Péter, digitalizációs szakértővel

Digitális bennfentes

Feb 22 2022 • 47 mins

Péterrel még csak épp terveztük a beszélgetésünket, amikor úgy alakult, hogy az aktuális vendégnek közbejött az Élet . Így Péter beugrósként mindjárt a mélyvízben találta magát. Mint profi projektmenedszer ezt is megoldotta így egy remek beszélgetésünk volt.

  • Miért gondolkozzunk a digitalizációról üzleti szemmel?
  • Kényszer a digitalizáció?
  • Hogyan álljunk neki, mielött nekiállnánk?
  • Hogyan és milyen segítséget kaphatunk ha belevágunk a digitalizációba?

Péter ajánlata

  • Walter Isaacson: Steve Jobs [könyv]
  • Eric Schmidt - Jonathan Rosenberg: Google: Így vezetünk mi [könyv]
  • Dolgok megszámolása alkalmazással: Youtube [videó]

Szlezák Péter

a System32 informatikai tanácsadó vállalkozás alapító-ügyvezetője

Péter emellett IT üzleti tanácsadó, üzleti elemző (PMI-PBA), projektvezető (PMP), tréner, az Óbudai Egyetem óraadó tanára.

"Az innovatív ötletek kitalálása és megvalósítása az egyik erősségem. Tudásomat hasznosítva arra törekszem, hogy munkám nyomán az üzleti lehetőségek működő megoldássá fejlődjenek, és a szervezetek eredményesebbé, jövedelmezőbbé, hatékonyabbá váljanak egy jól sikerül digitális megoldásnak köszönhetően.
Szakmai tapasztalatom a vállalati üzleti működési folyamatok feltérképezésétől, újratervezésétől, optimalizálásától kezdve, a hatékony megoldások beazonosításán át, az új rendszerek integrációjának, implementációjának felügyelésére is kiterjed – felölelve így a vállalatok stratégiai és operatív irányítását is.
Számos digitális átalakulási projekt sikeréhez járultam már hozzá üzleti elemzéssel, minőségbiztosítással és projektvezetéssel. Aktív részese voltam a magyar bankszektor egyik legnagyobb horderejű digitális transzformációjának. A rendszerek modellezésében, optimalizálásában, az informatikai rendszerfejlesztések koordinálásában, tesztelésében is elmélyült gyakorlatot szereztem, valamint új rendszerek bevezetése, oktatása, üzemeltetése is a munkám részét képezte. Munkámmal előre mozdítom a kiválasztott megoldás bevezetését, a szükséges szemléletváltás kialakítását, a projektszemlélet kialakulását, a hagyományos és hibrid projektkörnyezet kialakítását, az agilis transzformációt.
Trénerként projektvezetőket és üzleti elemzőket képzek gyakorlat orientáltan agilis és hagyományos módszertan szerint a kezdőtől a nemzetközi vizsgafelkészítő (Project Management Professional, PMP) szintig.
Projektjeimet tudatosan készítem elő és kitartóan dolgozom a megvalósításukon. Egyszerre foglalkozom stratégiával és kivitelezéssel, intuitív vagyok és adatvezérelt. Hiszek az együttgondolkodás erejében, optimálisan szervezem az erőforrásokat. Sokszor játszom katalizátor szerepet a racionális megoldás felé vezető úton."