S1E10: Ouder echtpaar jarenlang uitgebuit door ‘The Puppet Master’ & rechters gewraakt in Twents liquidatieproces

Tubantia Crime Podcast

Aug 1 2022 • 23 mins

De advocaat van Marcus T. heeft de rechters in het Twents liquidatieproces gewraakt. De wrakingskamer doet daar over twee weken uitspraak over. Dat meldt misdaadverslaggever Erwin Waanders in de nieuwe Tubantia Crime Podcast. Collega Maarten Schoon kwam een zaak tegen die sterkt lijkt op de Netflix-serie ‘The Puppet Master’. En er is nieuws over de spraakmakende zaak ‘Beckum’.

In het Twents liquidatieproces, dat uit veiligheidsoverwegingen in de beveiligde rechtbank op Schiphol plaatsvindt, staan Simo D. en Marcus T. terecht voor verschillende liquidaties - of pogingen daartoe - in Twente. Advocaat Sander Janssen heeft in dit proces nu de rechters gewraakt. Maar dat is volgens Erwin niet de enige update uit het proces. „Beide hoofdverdachten wijzen naar elkaar", vertelt Erwin. Het woord slangenkuil is zelfs gevallen.

'The Puppet Master'
Maarten zag bij een proformazitting een zaak die veel gelijkenissen kent met de Netflix-serie ‘The Puppet Master’. Een serie waarin iemand zich voordoet als spion of iemand van de geheime dienst. „Op die manier heeft hij volgens het openbaar ministerie jarenlang een ouder echtpaar uitgebuit", vertelt Maarten. „Dit is echt een heel bijzonder verhaal.” De 67-jarige verdachte was, net als zijn advocaat, niet aanwezig bij de zitting.

Verder bespreken de heren updates in de zaak Daan Mellée en komt Bas V. ter sprake. Hij Hij wordt schuldig geacht aan het plaatsen van opruiende teksten in de groep ‘Boeren in Opstand’ (OVV) in de berichtendienst Telegram. De rechtbank tilt zwaar aan zijn woorden die hij eind juni plaatste. Hij riep onder andere dat het ‘complete oorlog met Den Haag moet worden’.

De zaak Beckum
Tot slot is er aandacht voor de spraakmakende zaak ‘Beckum'. Op 23 augustus is het 25 jaar geleden dat Alouis en Trudy Meijerink in hun woning werden aangevallen. Alouis overleed ruim vier weken later in het ziekenhuis. Deze inmiddels cold case is nog altijd niet opgelost. In een serie van vier verhalen en een speciale podcastserie besteed Tubantia binnenkort aandacht aan de zaak. „We gaan in op alle facetten van de zaak", zegt Erwin.

Ook is er rol weggelegd voor de lezers en luisteraars, voegt Maarten toe. „De politie is er van overtuigd dat er mensen zijn die meer weten", vertelt Maarten. Volgens Erwin zijn er personen die ten tijde van de mishandeling niet durfden te praten, maar dat nu mogelijk wel kunnen of willen.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

You Might Like

The Daily
The Daily
The New York Times
The Dan Bongino Show
The Dan Bongino Show
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
WSJ What’s News
WSJ What’s News
The Wall Street Journal
USA TODAY 5 Things
USA TODAY 5 Things
USA TODAY / Wondery
The Glenn Beck Program
The Glenn Beck Program
Blaze Podcast Network
Mark Levin Podcast
Mark Levin Podcast
Cumulus Podcast Network
The Rachel Maddow Show
The Rachel Maddow Show
Rachel Maddow, MSNBC
Morning Joe
Morning Joe
Joe Scarborough and Mika Brzezinski, MSNBC
Pod Save America
Pod Save America
Crooked Media
The Matt Walsh Show
The Matt Walsh Show
The Daily Wire
The Ben Shapiro Show
The Ben Shapiro Show
The Daily Wire
Morning Wire
Morning Wire
The Daily Wire
Start Here
Start Here
ABC News