Magtindsigt - Visbys Verden

Rasmus Visby

Magtindsigt (Visbys Verden). Jeg roder i detaljer, aktindsigter, vedtægter og andet. Og forsøger at afdække hvordan dine og mine penge bliver brugt. Samt hvad jeg nu ellers falder over på min vej.

#10 Direktøren der stemte på sig selv 3000 gange, har fået nyt direktørjob. I et selskab der er ejet af blandt andet KAB.
Dec 11 2019
#10 Direktøren der stemte på sig selv 3000 gange, har fået nyt direktørjob. I et selskab der er ejet af blandt andet KAB.
Tidligere på året afdækkede Visbys Verden historien, om misbrug af stemmer til Radius valget. Jeg kom på sporet af misbruget efter jeg havde fået aktindsigt i tidspunkt og postnummer for afgivelsen af stemmerne til radiusvalget. En aktindsigt jeg valgt at dele med DR, og som endte over alt i pressen som "Direktøren der stemte på sig selv over 3000 gange."Sagen endte med han mistede sit job som vicedirektør i KAB, og i den forbindelse mistede han også sin plads i repræsentantskabet i Forenet Kredit – dem som ejer Nykredit, samt posten som bestyrelsesformand i Bolind A/S. Bolind A/S er en en indkøbsforening som er skabt af boligorganisationerne selv og i dag ejes af 68 af de største boligselskaber i Danmark, 3F - Fagligt Fælles Forbund, Boligselskabernes Landsforening, FOA, Dansk Metal og mange flere.Netop Bolind A/S er her interessant, fordi Flemming Strøm fratrådte iflg CVR registeret 20. maj i år - i sammenhæng med han stoppede hos KAB. Men samme register fortæller nu at Flemming Strøm 4 måneder og 6 dage, efter han stoppede som bestyrelsesformand, nu er tilbage i Bolind A/S….nu som administrerende direktør!Jeg besluttede mig derfor til at ringe til medlemmerne af bestyrelsen i Bolind A/S , for at høre om det ikke var problematisk. Lyt med og hør hvad de sagde.God fornøjelse.Rasmus Visby Jeg kan kontaktes på mailto:podcast@visbysverden.dkeller på Twitter @rvisbyFølg Visbys Verden på Facebook
Rabatten der forsvandt - 5 Historien om det lokale forsyningsselskab i Hillerød
Oct 12 2020
Rabatten der forsvandt - 5 Historien om det lokale forsyningsselskab i Hillerød
Hillerød Forsyning indgår i 2017 aftale med Kontorland om indkøb af kontormøbler for kr. 2,3 millioner og opnår en rabat på over en halv million kroner - men rabatten forsvandt da fakturaerne kom i 2018.Da Hillerød Forsyning seks måneder efter modtager fakturaer for købet, er rabatten væk og Hillerød Forsyning betaler fuld pris.Indkøbet blev godkendt og underskrevet af den nu afskedigede affaldsdirektør Peter Maltha Larsen.Der er ikke fremkommet materiale der viser at rabatten sidenhen er udbetalt eller på anden måde krediteret.Bilag er gennemgået af flere, heriblandt en statsautoriseret revisor. Alle kom frem der til mangler en rabat på kr. 536.339,13 ud af en ordre på kr. 2.316.221,37 (inkl. moms).Hvor rabatten forsvandt hen, har ikke været muligt at kortlægge. Og dermed heller ikke muligt at konkludere om der er tale om en fejl eller en bevidst handling.Bagmandspolitiet opfordrede - efter telefonisk kontakt til dem - at indsende en anmeldelse sammen med materialet Bagmandspolitiet modtog i august materialet, og har i september oversendt sagen til Nordsjællands Politi.Hillerød Kommune eller bestyrelsen i Hillerød Forsyning, har ikke reageret på tilbud om at se materialet.Kopi af bilag og politianmeldelse er her.Link til de to versioner af redegørelsen om indkøb af kontormøbler finder du her:Version 1Version 2I afsnittet høre du Karsten Ravnsgaard der var Whistleblower i sagen om svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse, samt iværksætteren Martin Thorborg.God fornøjelse.Rasmus Visby Jeg kan kontaktes på mailto:podcast@visbysverden.dkeller på Twitter @rvisbyFølg Visbys Verden på Facebook