Human Change med Daniel Magnusson

Daniel Magnusson

En podcast för dig som är intresserad av personlig utveckling, ledarskap, kommunikation, försäljning, förändring och vill förstå hur din upplevelse av världen skapas. Kanske vill du må bättre, få sinnesro, känna dig psykiskt bra och vara lyckligare? Tänk om du kommer få höra saker som sägs i den här podden som kommer förändra ditt liv till det bättre? Podcasten i sig utgår alltid från de 3 principerna - Sinnet - Medvetandet - Tanken Podcasten drivs av mig Daniel Magnusson. Jag arbetar som coach och utbildare sedan 2013. Du når mig på www.humanchange.se

101: Stresshantering - inspelning från när jag var gäst i "Med målet i sikte"
Nov 25 2022
101: Stresshantering - inspelning från när jag var gäst i "Med målet i sikte"
Stresshantering och stressförebyggelse Inspelning från när jag var gäst i podcasten "Med målet i sikte", du hittar massor av intressanta avsnitt med gäster i deras podcast. Vad är stress? Daniel har inom ramen för sitt företag en kurs inom stresshantering som hjälper människor till ett stressfriare liv. Han menar att för att kunna ta kontroll och förhindra att stress eskalerar och blir ohälsosam är det viktigt att först förstå vad stress är och vad den kommer ifrån. Han beskriver stress som en reaktion i kroppen, ett påslag av olika hormoner. – Stressreaktionen uppstår ofta när vi är hotade i någon form och känner att vi behöver agera. Stressfunktionen i sig ska vi vara tacksamma för att vi har. Vi behöver den funktionen, utan den hade vi inte överlevt, förklarar Daniel. Stress kan alltså vara positiv och är i grunden nödvändig för vår överlevnad. Men när blir då stress negativt? – Problemet eller utmaningen blir när den här stressreaktionen sker i vår kropp när vi inte behöver den, förklarar Daniel. Vidare menar han att ett hinder för att komma till rätta med stressen är att vi ofta identifierar yttre faktorer som orsaken till den stress vi upplever i stället för att titta på inre faktorer. Hur förebygger man stress? Daniel menar att en bra början för att kunna förebygga skadlig stress är att komma till insikt om att det är våra tankar kring en situation som skapar stressen. – Tror jag att stressen kommer utifrån så kommer jag automatiskt att leta utanför mig själv för att minimera stressen och få kontroll, säger han. Men då finns risken att vi börjar försöka kontrollera vår omgivning och även missar en viktig bit för att kunna minska stressen. Daniel menar att vi i stället behöver få en djupare förståelse för hur vi fungerar som människor och hur våra tankar skapar våra känslor. Vi behöver även vara uppmärksamma på signalerna som känslorna ger oss. – Det är inifrån vi skapar vår upplevelse så frågan är; var är vi någonstans med våra tankar? Vi tänker ofta framåt i tiden när vi är stressade, exempelvis på morgondagens möten. Men den enda stunden vi kan uppleva något det är ju här och nu. Det är den enda stunden vi lever i och kan påverka. I samma stund som vi inser det då börjar stressen avta, säger Daniel Länkar Intresserad av boka in en kostnadsfri coaching session med mig?Du gör det enkelt via följande länk: Nyckeln till Stressfrihet: in ett röstmeddelande med en fråga som du vill att jag lyfter i podcasten: av podcasten är gjord av min vän: Joakim Rasmussen --- Send in a voice message:
87: Creating the Life You Love! with Dominic Scaffidi
Jul 8 2022
87: Creating the Life You Love! with Dominic Scaffidi
In this epis,ode I have Dominic Scaffidi as a guest, and we talk about how we can create the life we love. Dominic is grounded in the teachings of Sydney Banks and Abraham Hicks. Dominic Scaffidi is the President and founder of HR Possibilities Inc. He has coached leaders and executives in a variety of organizations as they take on new roles, greater responsibility, key projects, challenging issues, and sometimes career changes. As a lifelong learner, Dominic is an avid reader of the latest research and practices in coaching, leadership, and organization development. His commitment to continual development includes having his own coach and regularly immersing himself in personal growth workshops in order to stretch himself and take on new challenges in the same way his clients do. With over 25 years of business experience as an HR executive, sales manager, entrepreneur, and consultant; Dominic has worked with leading-edge global organizations across a variety of industries during a range of business cycles, from rapid growth to significant downturns. Dominic is a graduate of the University of Toronto where he completed his Bachelor of Commerce with a major in Economics. He also completed graduate-level certifications at the Rotman School of Management (University of Toronto) and at Royal Roads University. He is a Certified Executive Coach and holds the Master Certified Coach (MCC) credential through the International Coaching Federation (ICF). Dominic was also a Certified Human Resources Professional for 20 years. Links and resources. Website: stuff: Group ”Ask and It Is Given: How Thoughts Become Things”:   in coaching with me, Daniel Magnusson? Book a first exploratory coaching session for free on the link below: Kursen Nyckeln till Stressfrihet: a voice message to me: Joakim Rasmussen --- Send in a voice message:
84: Vad KBT oskyldigt har missat
Jun 15 2022
84: Vad KBT oskyldigt har missat
Efter att ha läst en artikel om KBT i ”Tidningen Bättre Mental hälsa – Förstå dina tankar och känslor” valde jag att försöka klargöra vad KBT har oskyldigt missat i sin teori och behandlingsmetod. Mina åsikter som jag delar är mina egna och jag vill på inget sätt göra människor ledsna eller arga med vad jag delar. Jag vill på något sätt dela med mig av vad jag har sett som är mer hjälpsamt än massor av tekniker och metoder som kommer från ett missförstånd. Oskyldigt missförstånd, alla missförstånd är oskyldiga. Alla terapeuter som utövar någon sorts terapi från det gamla paradigmet där man fokuserar på att analyserar tankar och ändra dem, som exempelvis KBT-terapeuter gör det självklart med en god intention och från en plats av kärlek och omtanke. Det görs också utifrån vad deras förståelse av hur det mänskliga psyket fungerar. Så även om det jag lyfter pekar på att allt de gör är egentligen är onödigt och att man angriper ett problem som faktiskt inte finns där så görs det oskyldigt. Jag själv har trott att det var viktigt att ha ett positivt tänkande och att det var superviktigt att byta och ändra tankar, undersöka känslan och försöka tyda den med mera. Numera har jag fått en djupare förståelse, som jag är så otroligt tacksam för eftersom det har hjälpt mig, min familj och mina klienter att må MYCKET bättre och att livet har blivit enklare. Viktigt att komma ihåg är att vad som än hjälper dig så fortsätt med det. Hjälper KBT dig, fortsätt med det. Länkar Intresserad av boka in en kostnadsfri coaching session med mig? Du gör det enkelt via följande länk: Nyckeln till Stressfrihet: in ett röstmeddelande med en fråga som du vill att jag lyfter i podcasten: Joakim Rasmussen --- Send in a voice message: